dinsdag 17 november 2009

Droom in Bedrijf (boek over DRU)

Gisteren stond hier de onderstaande tekst.

Op 28 oktober werd het verbouwde Portierscomplex van de DRU in Ulft feestelijk geopend. Bij die gelegenheid werd een boek gepresenteerd over de herontwikkeling van dit stukje Industrieel Erfgoed.

Het voormalige DRU-complex in Ulft, sinds 2002 Rijksmonument, krijgt een nieuwe bestemming. Het eerste deel van dit uitgebreide project, de herontwikkeling van het Portierscomplex, werd onlangs afgerond. Over het proces van verleden via restauratie naar nieuwe bedrijvigheid maakte uitgeverij Boekschap een rijk ge├»llustreerd boek. Het boek ‘Drufabriek. Droom in bedrijf’ is te bestellen via www.boekschap.nl.Daarnaast is het te verkrijgen bij de Drufabriek in Ulft en een aantal boekhandels in de regio. ‘De DRU’, nu Drufabriek, heeft een bewogen geschiedenis. Tweehonderdvijftig jaar ijzergieten en metaalbedrijvigheid, bijna tien jaar van leegstand en plannen maken, twee jaar van koortsachtig restaureren en verbouwen. Uitgeverij Boekschap maakte een boek waarin het proces van herontwikkeling van een van de gebouwen, het Portierscomplex, wordt gevolgd. In dit gebouw waren vroeger uiteenlopende fabrieksafdelingen gehuisvest, waaronder een emailleerderij, ontwikkelafdeling, magazijnen en portiersloge. Nu herbergt het een groot aantal culturele en maatschappelijke functies.

In de vier hoofdstukken van het boek komen achtereenvolgens aan bod: de droom over een nieuwe bestemming voor ‘de DRU’ die ten grondslag lag aan het hele project het verleden van de fabriek en van het Portierscomplex in het bijzonder de restauratie en verbouwing een impressie van de nieuwe Drufabriek in bedrijf. De tekst is voor een groot deel gebaseerd op interviews met tal van betrokkenen, van wethouder tot uitvoerder. Het boek is rijk ge├»llustreerd met oude en nieuwe foto’s.

Drufabriek. Droom in bedrijf 24,50 euro ISBN 978-94-90357-01-6 Uitgeverij Boekschap www.boekschap.nl.

Bron: De Weekkrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten