woensdag 21 april 2010

Denkend aan de DRU- Gert Tijsseling


Het is 1962 en het bedrijfselftal van DRU voetbalt in Etten tegen de grote concurrent Becking & Bongers. De stand is heel lang 0-0.

10 minuten voor tijd krijgt DRU een vrije shop. Gert Tijsseling gaat achter de bal staan en schopt de bal (net als in een jongensboek) keihard in de kruising.

DRU wint de wedstrijd met 1.0 en Gert is de grote held. Als Gert de volgende dag op de DRU komt wordt hij op de schouders genomen en als een ware held de stamperij binnen gedragen.

Door die ene wedstijd in 1962 is Gert in Ulft komen wonen (ook al beschouwd hij zichzelf ook na 48 jaar nog steeds als import)

Want na afloop na de DRU wedstrijd wisten ze op de DRU Gert te overtuigen dat hij moest gaan voetballen bij SDOUC. Hij heeft daarna nog 5 jaar in het eerste elftal van SDOUC gespeeld.

In 1954 gaat Gert op de DRU werken. Hij woont in Kilder maar dat is geen belemmering voor Gert om net als zijn vader op de DRU te komen werken.

In het begin gaat hij iedere dag op de fiets van Kilder naar Ulft. Later gaat hij op de fiets naar Doetinchem om vervolgens de GTW bus van Doetinchem naar Ulft te pakken.

In het begin van zijn DRU loopbaan zit Gert op de confetti afdeling met o.a. Jan van Dijk en Jan Ditters.Later vetrekt hij richting de stamperij van Herman Kraan.

Maar zijn grote liefde was naast het voetbal de roestvrij staal en dan vooral de melktanks en de biertanks. Gert heeft daar van 1972 tot aan zijn pensionering in 1998 met erg veel plezier gewerkt. De laatste jaren was hij baas van de afdeling roestvrijstaal.

Gert kijkt met ontzettend veel plezier terug op zijn DRU tijd. Hij vindt zichzelf een zondagskind. Want hij kan door zijn werk op de DRU en het voetbal terugkijken op een ontzettend leuk sociaal leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten