maandag 6 december 2010

Denkend aan de Dru in kerstsfeerZondag 19 december vindt in de Ulftse Drufabriek een bijzondere ‘Denkend aan de Dru’ bijeenkomst plaats. Vanaf 11 uur ’s ochtends staan er een aantal boeiende onderdelen op het programma die allemaal met de kerst te maken hebben.
‘Denkend aan de Dru’ is een serie informele bijeenkomsten, bedoeld om de herinneringen aan de oude Dru levend te houden maar ook om vooruit te blikken. Iedere keer staat een ander thema centraal, deze keer dus de kerst.

Eerst wordt in de grote theaterzaal een typisch Dru-kerstverhaal verteld. Daarna is het de beurt aan oud-werknemers van de Dru. Op vaak smaakvolle wijze vertellen ze hoe vroeger kerst op ‘de Hut’ werd gevierd. Volgens de overlevering ging dat er  gezellig aan toe.
Werknemers van de huidige Drucultuurfabriek vertellen vervolgens hoe de kerst er dit jaar uit gaat zien.
Is er in de toekomst ook behoefte aan kerstvieringen op de Drufabriek? Hoe zou dat er uit kunnen zien? Een korte discussie waarbij ook het publiek kan meepraten besluit het eerste deel van deze ‘Denkend aan de Dru’. De presentatie is hierbij in handen van Michel Rözer.

In de pauze staan in de foyer kerststollen en warme drankjes klaar en zorgt Vocalgroup Catch voor een sfeervol muzikaal intermezzo. Catch maakte vorige maand nog grote indruk in het tv-programma Korenslag.

In samenwerking met filmhuis Drufilm volgt om 12.30 uur de beroemde film White Christmas. Het romantische verhaal uit 1954 is dé klassieke kerstfilm.
Twee vrienden (rollen voor Bing Crosby en Danny Kaye) komen na enige omzwervingen in een hotel terecht dat van hun oude legercommandant blijkt te zijn. Samen met twee charmante zusjes besluiten ze een show te organiseren om het hotel voor een faillissement te behoeden.
Na ruim een halve eeuw zijn de door Irving Berlin geschreven liedjes uit White Chrismas nog steeds wereldberoemd. De film kan met recht een feel good movie worden genoemd.

Tegen 14.30 zit het programma voor deze Denkend aan de Dru er op.
Voorheen was de bibliotheek de thuisbasis, maar vanwege de film en om meer bezoekers te kunnen huisvesten vindt de bijeenkomst nu plaats in de Rabozaal van de Drufabriek.
De toegang is gratis. Om van een zitplek verzekerd te zijn kan aan de kassa gereserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten