dinsdag 29 november 2016

Dag van de Achterhoekse Popmuziek 2016

DAG VAN DE ACHTERHOEKSE POPMUZIEK
(fotografie: RenéMoorman)

Op zaterdag 26 november 2016 was de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Op meerdere locaties in de Achterhoek was er gelegenheid voor het publiek kennis te maken met het aanwezige talent. In De DRU Cultuurfabriek te Ulft traden in dat kader achtereenvolgens op: MIDAS, LILITH EFFIE en THRESHOLD.

Eerste in de rij was MIDAS, singer-songwriter en gitarist uit Zutphen die begeleid werd door een basgitariste, toetsenist en drummer.


2e naam voor deze avond is LILITH EFFIE. Overtuigend winnaar van de publieksprijs van de Achterhoekse Band Competitie 2016, beloond met een prachtig optreden afgelopen zomer op Huntenpop (in de achtertuin van de DRU Cultuurfabriek).
LILITH EFFIE, zoals ze zelf schrijven: een combinatie van sinistere duisterheid en pure esthetiek. De elektrische harp is leidend in het geluid van de band en ondersteunt de zweverige vocals. Om de sound af te maken is er een gelijkgestemde producer en rauwe akoestische drums.


Afsluiter is THRESHOLD: “Oude rockers” al bezig sinds 1973.
Zanger Bert Heerink en bassist Dick Kemper, zijn vooral bekend van Vandenberg, Gitarist Paul Kemper van Normaal en drummer Jan Mourik van de OXX-band.
De band speelt vanavond oude covernummers, onder meer All Right Now (van Free); Appleknockers Flophouse (Cuby & The Blizzards), Stairway to Heaven (Led Zeppelin) en Russian Spy and I (The Hunters).

Met vriendelijke groet, René Moorman
renemoorman@kpnmail.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten