woensdag 3 februari 2010

Denkend aan de DRU- Theo Huls


Eindelijk is Theo Huls in zijn hart altijd een "Becking & Bongers" man gebleven die door pech (doordat Becking & Bongers te laat was met de overschakeling naar C.V. ging men in 1970 failliet Bron:Wikipedia) op de DRU terechtkwam.

Toen Theo van de lagere school kwam was er geen kans dat hij zou kunnen verder leren. Er moest brood op de plank komen. Theo kwam als dagloner bij een boer.Dat was hard werken voor weinig geld.In de fabriek kon je meer verdienen. Daarom begon Theo in 1954 bij Becking & Bongers in Ulft. Zijn afdeling was de fijnslijperij.

In 1957 begon Theo met een EHBO cursus. Dit bleek een schot in de roos want EHBO is nog steeds een grote passie van Theo.Omdat hij erg veel plezier had in de EHBO kwam hij rond 1957 volledig in de verbandkamer van Becking & Bongers terecht.

Door zijn werk in de verbandkamer had hij veel contact met Dokter v/d Boogaard de bedrijfsarts van zowel Becking & Bongers als de DRU. Dokter v/d Boogaard loopt als een rode draad door het leven van Theo Huls. Ze hebben nog steeds contact met elkaar al is de gezondheid van de 89 jarige Dr. v/d Boogaard momenteel broos.

De periode 1957-1970 bij Becking & Bongers ziet Theo nog steeds als de meest gelukkige tijd van zijn leven. Mooi bedrijf,mooi werk en erg fijne collega's.

Volgens Theo was de sfeer bij Becking & Bongers veel beter omdat iedereen daar elkaar kende en er waren minder strenge regels. De sfeer was losser als bij DRU

Toen het faillissement van Becking & Bongers een feit was viel Theo in een groot zwart gat. Zij wereld was ingestort. Maar door bemiddeling van Dr. v/d Boogaard kon Theo beginnen in de stamperij op de DRU.

Toon Peters was de verbandmeester van de DRU maar ging in 1971 met pensioen. Berend Wolters zou zijn opvolger worden. maar door bemiddeling van v/d Boogaard maar ook door zijn goede werk bij Becking & Bongers kreeg Theo de felbegeerde baan als verbandmeester van de DRU.

Tot zijn pensionering in 1992 is Theo Huls verbandmeester gebleven op de DRU. Later toen het slechter ging met DRU werd de functie verbandmeester gecombineerd met portier. Deze gecombineerde functie portier/verbandmeester deed hij eerst samen met mijn vader Cor Molenaar en na 1990 met Jan Ditters.

Hij heeft mooie jaren op de DRU meegemaakt en had de mooiste functie van de wereld maar toch verdween Becking & Bongers nooit uit zijn bloed.

2 opmerkingen:

  1. Wat een man. Trots op mijn opa!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch om de ervaring te lezen van iemand die bij mijn familie heeft gewerkt! Ik ken de verhalen enkel van de familie en de familiearchieven. Mooi de sfeer te proeven. Dankjewel.

    BeantwoordenVerwijderen