donderdag 22 april 2010

Huntenpop 2010 / Drupark Ulft


Stevig Huntenpop Festival komt opnieuw met 35 bands
Het wordt weer een echt muziekfeestje in het weekend van vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus in de Achterhoek. De 21e versie van het Huntenpop Festival brengt opnieuw een groot aantal bands uit binnen- en buitenland naar het DRU Park Ulft in Ulft/Silvolde. In totaal maken 35 acts straks hun opwachting waaronder de Britse band Fiction Plane. Met de zoon van de legendarische Sting in de hoofdrol.

De zaterdag kent al een imposante line-up met onder anderen Caro Emerald, Luka Bloom (Ier), GWAR (USA), Arid (Bel), Fakkelbrigade, the Black Box Revelation (Bel), Kontrust (Oost), Ziggi & the Renaissance Band, Kane en the Dana Fuchs Band (USA). Het zijn slechts enkele namen van het totale programma, dat wil zeggen dat deze en de komende maand nog meer namen volgen. Het Huntenpop Festival wordt traditiegetrouw op vrijdagavond geopend met de traditionele Optimaal FM Tribute Night. Bezoekers kunnen dit jaar rekenen op tributes aan The Bee Gees, Pink Floyd en Bruce Springsteen.

Huntenpop 2010 op 13 & 14 augustus DRU Park Ulft
Huntenpop 2010 zal gehouden worden op Vrijdag 13 & Zaterdag 14 augustus. Voor dit weekend is gekozen in verband met zomervakantie van de scholen en bouwvak in de regio 'midden' waaronder onze gemeente valt. Tevens is er evenals andere jaren rekening gehouden met de regionale kermissen en andere feesten hoewel niet voorkomen kan worden dat er evenementen samenvallen.

Voor het Huntenpop festival is het tevens van belang dat we voor Lowlands en op dezelfde datum als het Hongaarse Sziget festival zitten wat weer een voordeel kan zijn i.v.m. samenwerking betreffende de te boeken bands. Verder is de temperatuur wellicht hoger en zal het zeker wat langer licht zijn.

Na een aantal evaluatiegesprekken met verschillende partijen en overheden zijn we het, ten aanzien van de nieuwe locatie, eens geworden over een groot aantal zaken.

De reacties vanuit het publiek, omwonenden, vrijwilligers en Huntenkring Business Club waren geweldig en, op enkele details na, alleen maar positief. Het bestuur neemt deze reacties mee naar 2010 en zal samen met alle vrijwilligers enkele startprobleempjes zoals een betere spreiding van de toiletten, meerdere bars en nog meer ruimte voor het food- gebeuren aanpakken om Huntenpop daarmee tot een nog groter succes te maken.


foto, Stan Bouman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten