maandag 12 april 2010

Tour de Frats 1964


De DRU was ook een wielersponsor in de jaren 60 en 70. (drugabel)

Huub van Engelen besteedde veel aandacht aan de training van de ploegen.

Elke ploeg bestond uit zes man. Op deze foto zijn de volgende wielrenners te zien onder toeziend oog van directeur Daamen en medewerker van Engelen.

Bennie Massop, Frans Beser, Bennie Vosseberg, Bennie Terwiel, Hans Bosman, Jac. Medze, Bennie Brunting, Theo Jansen, Hans van Aken, Jos van Dillen, Jan Driever en Fred te Pas.

1 opmerking:

  1. Heel bijzonder deze foto. Ik ben de jongeman helemaal links op de foto. Ik weet nog hoe leuk dat rondje fietsen was. Er deden jongens uit heel Nederland mee. Huub van Engelen trainde een grote groep jongens. Die groep bestond uit allemaal zonen van DRU-mensen, net als ik. Opgegeven door onze vaders, trainden we wekelijks in Montferland en Stokkum. Op gewone fietsen natuurlijk en ook tijdens de Tour de Frats was er maar een enkeling met een echt wielrenstuur op zijn verder gewone fiets! Af en toe was er wel een korte snelheidswedstrijd, maar meestal koersten we gewoon van de ene naar de volgende pleisterplaats gevolgd door vele foerage auto 's en de bezemwagen. Veiligheid stond daarbij voorop. Al fietsend verkenden we Nederland en 's avonds zaten we dan samen bij een kampvuur. Huub van Engelen was een goede wielrenner en een bevlogen vrijwilliger. Altijd als laatste van onze groep omhoog fietsen en als eerste weer naar beneden. Het was een leuke vakantieweek waarin je leeftijdsgenoten uit heel Nederland leerde kennen. Hulde nog aan Huub van Engelen en al die andere vrijwilligers.En natuurlijk ook aan mijn vader Jan!

    BeantwoordenVerwijderen