donderdag 1 april 2010

Vormzand' nog tot eind april te zien in tijdelijke mini-bioscoop op Druplein

'Vormzand' is een korte kunstfilm van de Franse kunstenares Pascale Kaparis die gemaakt is in opdracht van de gemeente Oude IJsselstreek. In 'Vormzand' wordt de kijker op indrukwekkende wijze teruggevoerd naar een tijd van zwoegende en transpirerende metaalarbeiders, zonder dat deze arbeiders zelf te zien zijn. Kinderen en kleinkinderen van voormalige DRU-arbeiders nemen de kijker mee in hun herinneringen. Op beklemmende wijze wordt de kijker met uitspraken uit het verleden over het werken op de voormalige ijzerfabriek -de DRU- geconfronteerd.

Kaparis
De Franse cineast en beeldend kunstenaar Pascale Kaparis maakte de imponerende film 'Vormzand'. Ze woont en werkt als kunstenaar in Parijs. De mens staat nadrukkelijk centraal in al haar werk.

Nog tot eind april te bekijken
Velen hebben 'Vormzand' inmiddels bekeken in de verwarmde container op het Druplein. Per voorstelling is plaats voor 12 mensen. De film wordt getoond op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagmiddag, steeds om 14.10 uur, 14.50 uur en 15.30 uur. De voorstelling duurt een half uur en is gratis toegankelijk. Bezoekers van de film kunnen zich verzamelen bij de receptie van de Drufabriek (Hutteweg 24, Ulft). Ook is het mogelijk om van tevoren een plaats te reserveren via de receptie van de Drufabriek (tel. 0315-714358).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten