dinsdag 4 mei 2010

Juliëtte Hofman de nieuwe Drufabriek directeur

Twee weken geleden ging Juliëtte Hofman aan de slag als directeur van de Cultuurfabriek DRU. Al haar persoonlijke interesses komen in dit cultuurcluster samen en dat stimuleert. Aan ambities heeft ze in ieder geval geen gebrek. Voor haar is het een uitdaging om theater en popzaal een eigen profiel te geven.

Juliëtte Hofman: ,,Het ideale cultuurcluster functioneert als een soort vliegwiel voor alle vormen van cultuur. Foto: Roel Kleinpenning

Juliëtte Hofman: ,,Het ideale
cultuurcluster functioneert als een
soort vliegwiel voor alle vormen van
cultuur. Foto: Roel Kleinpenning

,,Cultuur loopt als een rode draad door mijn leven. Ik kom uit een muzikaal gezin en heb tien jaar lang pianoles gehad. Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum op twaalfjarige leeftijd heeft een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Aansluitend heb ik op de middelbare school een heel bevlogen en inspirerende docent kunstgeschiedenis gehad, waardoor ik in 1995 besloot kunstgeschiedenis en archeologie te gaan studeren aan de Universiteit in Utrecht”, vertelt de kersverse directeur bevlogen.

Juliëtte Hofman werd op 3 december 1976 in Aalten geboren. Ze bezocht er het Christelijk College Schaersvoorde en studeerde kunstgeschiedenis en archeologie aan de Universiteit Utrecht. Van 2000 tot 2002 werkte ze als intermediair consulent bij Edu-Art Gelderland, vervolgens was ze tot augustus 2008 algemeen manager Introdans Educatie.

In de tussentijd runde ze ook nog een eigen bemiddelingsbureau voor jeugdtheater Kunst Aan Bod en van augustus 2008 tot 1 april 2010 was ze adjunct-directeur Het Gelders Orkest. Bij de DRU vindt ze nieuwe uitdagingen. ,,Hier komen al mijn interesses bij elkaar: een breed scala aan kunstvormen op alle niveaus, een fantastisch pand op een locatie vol ontwikkelingspotentie en een grote en brede groep samenwerkingspartners.”

Lees hier het hele verhaal

 Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten