vrijdag 27 augustus 2010

Drufabriek opent culturele seizoen aanstaande zondag

3958663944_cf90af425e_z

Zo 29 augustus 2010
Drufabriek

Tijdmachine
Exclusief voor de kinderen landt op de zondag om 11.15 uur de Tijdmachine bij de Drufabriek. Dolf is in een reusachtige tijdmachine op reis door de tijd. Op zijn eerste reis naar de Middeleeuwen ontmoet hij ridders en bezoekt hij een reusachtig kasteel. Hij laat de kinderen zelfs proeven van een middeleeuwse pannenkoek. In een sprookjesachtige wereld ontdekt hij de waarheid. Maar waar is het geluk? Misschien moeten we het geluk in de toekomst zoeken. De kinderen zingen voor hem het durflied.

Dans mee met Introdans Interactie
Docenten van Introdans Interactie krijgen op het plein voor de Drufabriek door hun vonkend enthousiasme iedereen aan het dansen. Of je nu 6 jaar bent of 106: ze leren je in een mum van tijd de Van Manen Move of de Wiggers Walk; oftewel choreografieën van wereldberoemde choreografen.
Aansluitend op de workshop buiten voor iedereen, volgt binnen een masterclass moderne dans. Deze is speciaal bedoeld voor mensen die
geïnteresseerd zijn in moderne dans. Op naar een swingende start!

Objektentheater TAMTAM gunt roestige nijptang glanzende hoofdrol
De Volkskrant schreef over TAMTAM: “Het zijn maar strijkijzers, zou je denken. Gewoon nijptangen, snoeischaren, gasmaskers en afwasborstels. Gebruikt bovendien, en afgedankt. Maar in het atelier van het kunstenaarsechtpaar Gérard Schiphorst en Marije van der Sande in een loods in het Havenkwartier in Deventer, krijgen ze een tweede leven als ze fantastische acteurs blijken te zijn. In de handen van Schiphorst en Van der Sande komen ze tot leven, krijgen ze eigenwijze karakters, worden ze opstandig, zielig, machtig of verdrietig.
TAMTAM treedt deze dag drie keer op bij de Drufabriek.

Kom en djembé mee
Tijdens de Open Dag van de Muziekschool Oost-Gelderland kunt u onder leiding van Mariska Louwe mee doen met Djembé. Buiten op het plein laten we de trommels roffelen. En voor wie nog meer wil: in de popzaal volgt een workshop Djembé.

Leoni Jansen zingt op het plein
Het publiek krijgt eveneens via een optreden van Leoni Jansen een voorproefje van het theaterprogramma in het seizoen 2010-2011.

Onthulling muze van de Dru
Een bijzonder moment tijdens de opening van het cultureel seizoen wordt de onthulling van de “Muze van de Dru”. Ter gelegenheid van Vonk IJzerfestival zal deze prachtige ‘muze’ van de Arnhemse kunstenaar Arild Veld het plein voor de Dru sieren. Op het terrein zijn ook nog andere beelden van de kunstenaar te zien. Tot aan de onthulling blijft de Muze een mysterie.

Welkom aan alle ‘Vonken’
Alle mensen die Vonk als geboortenaam hebben en in de gemeente Oude IJsselstreek wonen, zijn bij de onthulling als speciale gast welkom op het plein voor de Dru. Maar vanzelfsprekend nodigen wij daarnaast iedereen van harte uit.

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten