dinsdag 28 september 2010

Italiaanse topfilm Vincere in de Dru

Het filmhuis van de Drufabriek gaat het tweede seizoen meteen van start met een overdonderende film. Woensdag 29 september draait ‘Vincere’, een recente Italiaanse film die grote indruk heeft gemaakt.

‘Vincere’ vertelt het waargebeurde verhaal van Ida Dalser, de vrouw die een stormachtige relatie heeft met de toen jonge Benito Mussolini. Ze krijgt een kind maar Mussolini is inmiddels met een andere vrouw getrouwd en wordt steeds bekender. Hij ontkent met Ida getrouwd te zijn geweest en zegt dat ze een fantast is. Ida is onverzettelijk en gaat Mussolini min of meer stalken.

Het verschil tussen waan en werkelijkheid is soms flinterdun. Is Ida gewoon gek of is ze zielig en heeft ze gelijk? Hoe dan ook, haar rol is net als die van Mussolini uiterst indrukwekkend en intens vertolkt.

Dit is zo’n film waarin alles klopt. Sterke auteurs, geweldig mooie beelden en muziek en een prachtig en meeslepend verhaal. Het bewijs dat ook een historische film kan bruisen van de dynamiek.

‘Vincere’ wordt gedraaid in de fraaie theaterzaal van de Drufabriek. Filmhuis Drufilm opent de zaal om 19.45 uur, de film begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor € 6,- verkrijgbaar aan de balie van de Drufabriek, Hutteweg 24 in Ulft, of te bestellen via de site van de Drufabriek.

In het Schaftlokaal kan na afloop worden nagepraat over de film. Ook kan er worden gereserveerd voor het Cinemenu, een arrangement met een uitgebreid diner en toegang tot de film. Voor informatie: 0315-714358

Geen opmerkingen:

Een reactie posten