vrijdag 15 oktober 2010

Corry werkt al weer jaren bij de Dru

Mooi verhaal over de ‘echte’ burgemeester van de Drufabriek.
Alle mooie termen uit de social media handboeken zijn op Corry van toepassing. (engagement, ambassador) ‘Maar veel gemakkelijker is het om te zeggen dat mannen (en vrouwen) als Corry goud waard zijn.
 Corry Jansen met een model van het schoepenrad. Het origineel werd onlangs gestolen.
 Corry Jansen met een model van het schoepenrad. Het origineel werd onlangs gestolen.

Toen hij als jochie z'n vader (die 38 jaar op de Drufabriek in Ulft werkte) wel eens brood moest brengen, nam Corry Jansen zich één ding voor: nooit zou hij daar werken.
Corry werd melkventer en bracht bijna vier decennia zuivel rond in Ulft en Dinxperlo. Op z'n zestigste kon hij met de vut. Om wat om handen te hebben meldde hij zich in 1998 bij de oudheidkundige vereniging. Lees hier verder .
Bron:De Gelderlander
Tags van Technorati: ,Naschrift Peter van Toor


Eerst w.b. Corry J en de foto op het weblog:
Dit is geen model van het schoepenrad dat onlangs verdwenen is; dit is een model van de 18de eeuwse hoogoven met waterrad, schaal 1 op 5 (de hoogoven, niet Corry) op de expositie IJzer in de Regio.
Deze tentoonstelling is elke zondagmiddag van 13.00 – 17.00 gratis toegankelijk, maar nog slechts drie zondagen: t/m zondag 31 okt. Daarna alleen nog voor groepen op afspraak: Peter van Toor 0315 685626, petervantoor@hetnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten