vrijdag 29 oktober 2010

Nieuwbouw Emailleerfabriek DRU 1913

Een van de eerste betonportaalcontructies in Nederland werd hier toegepast.
Het is een ontwerp van het befaamde architectenduo Arend en Gerrit Beltman uit Enschede, de aanbesteding werd uitgevoerd door het gerenommeerde bouwbedrijf "De Kondor" uit Amsterdam.
In dit complexdeel zien we in de gebouwdelen met een traditionele fabrieksarchitectuur de neoclassistische bouwstijl terug overeenkomstig de andere gebouwen. Een deel "de Emaillebranderij" is echter geconstrueerd op basis van betonnen portaalspanten, waarmee een overspanning van maar liefst 12 meter gerealiseerd kon worden. Tussen de spanten is de buitengevel opgetrokken van beton en glas.
Woningbouwcorporatie Wonion is verantwoordelijk voor dit complex en het heeft als herbestemming sociale woningbouw en kantoren met een totale oppervlakte van 5500 m2.

7 november a.s. vanaf 11.00u wordt in de bibliotheek van de DRUfabriek wederom het onderhoudende en informatieve programma "Denkend aan de DRU" gepresenteerd met dit keer als thema "Wonen op de DRU". Na afloop is er de mogelijkheid onder begeleiding het "Beltmancomlex" te bezoeken waarvan het exterieur voltooid is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten