donderdag 16 december 2010

Aan de leden van de raad van de gemeente Oude IJsselstreek

Geachte leden van de Raad,

Vanavond is er een extra vergadering van de gemeenteraad op verzoek van de fracties van CDA en D66.
‘De raadsfracties van CDA en D66 zullen het college van Burgemeesters en Wethouders opheldering vragen over de financiële situatie van de Drufabriek.’(Citaat Gemeentenieuws, Gelderse Post, 15 dec. jl.)

N.a.v. berichten in de pers over de financiële situatie is er in de afgelopen tijd een discussie over de DRU Cultuurfabriek ontstaan die bijna een polemiek genoemd kan worden.
Gelukkig zijn er ook heel wat reacties uit het publiek, ook van mensen die ‘verstand van zaken’ hebben, die de negatieve ophef niet terecht vinden en die vanuit een positieve benadering voor dit prachtige maar complexe project bestuur, management en alle betrokkenen de ruimte gunnen om het project verder positief te ontwikkelen. Wij weten dat de Cultuurfabriek in het voorbije jaar al een enorme bijdrage heeft geleverd aan de hele streek op diverse gebieden: cultuur, economie, toerisme.

Kritisch volgen is nodig; maar als dit alleen voortkomt uit een negatieve opstelling of bij voorbaat daarin uitmondt, getuigt dat niet van visie.
Van schrijvers van ingezonden stukken (e-mails dus) in bijv. de Gelderlander hoeft dat niet verwacht te worden. Van mensen die betrokken zijn bij de gemeenteraad wel.
Wij wensen daarom alle leden van de raad in de extra raadsvergadering vanavond een positief kritische discussie toe, waaruit visie mag blijken.

Het Denkend aan de DRU-team:
Henny Berendsen
Stan Bouman
Frans Miggelbrink
Olaf Molenaar
Peter van Toor
Michel Rözer

4 opmerkingen:

 1. Ook helemaal mee eens!
  Het heeft nu al zoveel toegevoegd aan de regio, dat dit hoe dan ook niet verloren mag gaan. Bekijk het met visie en zie de mogelijkheden, zelfs financieel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Totaal mee oneens. Mooi als er een stukje cultuur behouden moet worden en er een waardig museum zou zijn.

  maar dit gaat vééls te ver (zoals wij al jaren zeggen). overheid blijft zelf overtuigd van de DRU, ondertussen zien steeds meer mensen de problemen die zich nu al (wat wij pas op langere duur hadden verwacht) vormen.

  Je zult maar horeca ondernemer zijn in ulft of omgeving met deze oneerlijke concurrentie die gesponserd wordt door de gemeente!!!

  BeantwoordenVerwijderen