vrijdag 28 januari 2011

Foto-expositie baileybrug Ulft in DRU Cultuurfabriek

Eind mei 2010 legde de 105 Brugcompagnie uit Wezep de baileybrug over de Oude IJssel in Ulft aan. Fotograaf en kunstenaar Joop Overkleeft uit Aalten heeft deze aanleg gefotografeerd. Van het afbreken in Zwolle, waar de baileybrug eerst lag, tot de opbouw in Ulft. De foto-expositie is minimaal een halfjaar te zien in de DRU Cultuurfabriek.

Baileybrug in beeld

De foto-expositie bestaat uit zwart-wit foto’s en fotosheets. De foto’s tonen de belangrijkste momenten van het ontmantelen en weer opbouwen van de brug, met veel aandacht voor de mensen die het allemaal moesten realiseren. Joop Overkleeft: “Mijn werk, zowel het schilderen als de fotografie, begint altijd bij of om het water. Toen ik hoorde over de aanleg van de Baileybrug was mijn interesse geboren. Doelbewust kies ik er voor om dit met zwart- wit fotografie te laten zien. Daar kan ik me het beste mee uitdrukken: de essentie in heldere en soms monumentale beelden.”

Foto-expositie in DRU Cultuurfabriek
De foto-expositie van Joop is eerder vertoond tijdens het VONK! IJzerfestival. Nu krijgt de expositie een vervolg in de DRU Cultuurfabriek in Ulft: op de begane grond in de ruimte tussen het Schaftlokaal en het trappenhuis en op de eerste verdieping in het trappenhuis.


De foto-expositie is tot eind juli te bezichtigen in de DRU Cultuurfabriek.

1 opmerking:

 1. Wil ook nog even wijzen op mijn fotoserie van de plaatsing van de baileybrug die hier te vinden is,

  http://www.drufabriek.net/2010/06/plaatsing-baileybrug-drufabriek-01-06.html

  http://www.drufabriek.net/2010/06/baileybrug-heden-verleden-en-toekomst.html

  http://www.drufabriek.net/2010/06/baileybrug-in-ruil-voor-de-watertoren.html

  Groeten,
  Stan Bouman

  BeantwoordenVerwijderen