donderdag 10 februari 2011

De Grote Prijs van Nederland

Eefje, The Cosmic Carnival, Fabiana Dammers, Lee Mason. Misschien zeggen deze namen je nu nog helemaal niets, maar dat gaat snel veranderen. Al deze artiesten zijn namelijk finalisten van de Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende nationale muziekcompetitie van ons land. Zaterdag 12 februari staan deze talentvolle muzikanten in de DRU Cultuurfabriek, maar hier vind je alvast een preview:

Eefje
Na het legendarische optreden op Noorderslag 2011 is Eefje doorgebroken bij muziekminnend Nederland. Het zal niet lang meer duren voordat het grote publiek Eefje leert kennen, want media als DWDD, Nu.nl, NRC Handelsblad en 3voor12 zijn zeer lovend over Eefjes nieuwe album De Koek:

“Muzikaal is De Koek een breed album, dat aanschurkt tegen folk, jazz en hiphop. Alle invloeden zijn voorzichtig afgewogen, met een eigenwijze doch eclectische mix als resultaat.” (NU.nl)

“De Koek is een wonder van Nederlandstalig vernuft, met frisse instrumentatie en oorspronkelijke teksten.” (Jan Vollaard / NRC)



The Cosmic Carnival
De sound van The Cosmic Carnival is zeer divers en varieert van dampende orgelklanken en funky grooves tot prettige samenzang. Het resultaat: groovy liedjes die oude met nieuwe invloeden combineren. Het is niet zo vreemd dat verschillende recensenten de sound van The Cosmic Carnival vergelijken met die van The Beach Boys, The Beatles, The Rolling Stones, Bob Marley.



Fabiana Dammers
De Italiaanse-Nederlandse Fabiana Dammers werd door de media tot ‘de vrouwelijke equivalent van Damien Rice’ gekroond en die titel past perfect bij haar. Deze singer-songwriter heeft een uniek en authentiek stemgeluid en een opvallende verschijning. Keer op keer imponeert ze het publiek met een prachtige performance!



Lee Mason
De singer-songwriter Lee Mason heeft zijn roots in folk, aangevuld met een herkenbare, soulvolle sound met klassieke arrangementen. Zijn songs zijn beïnvloed door Jeff Buckley, The Band en Bon Iver en kun je herkennen aan de zeer gelaagde, gedetailleerde compositie. Dit maakt dat de sound van Lee Mason zeer uniek en heel herkenbaar is.


Zaterdag 12 februari staan deze vier talenten met hun eigen songs en performance in de Rabobankzaal.

Aanvang 20:00 uur / entree € 17,50 p.p. / € 15,- met CJP of CKV korting, max. 10 kaarten.

Kaarten zijn te verkrijgen via de website van de DRU Cultuurfabriek of telefonisch op 0315-714358

Geen opmerkingen:

Een reactie posten