maandag 28 maart 2011

Altiplano, een visueel hoogstandje

Filmhuis Drufilm draait woensdag 30 maart de film Altiplano. Alleen al de sublieme beeldtaal en het machtige landschap van de Andes maken deze film tot een lust voor het oog.

De oorlogsfotografe Grace is na een ernstig incident in Bagdad gestopt met haar werk. Haar man Max werkt als oogarts in het Peruaanse Andesgebergte. Verontreinigingen bij de plaatselijke kwikmijnen hebben indirect te maken met de plotse dood van Max. Rouwend om de dood van haar man, trekt Grace naar het dorp op de hoogvlakte in de Andes. Ook de Peruaanse Saturnina verliest haar grote liefde door de kwikmijnen. Tussen Grace en Saturnina ontstaat een zielsverwantschap.

Altiplano is een adembenemende kijkervaring over het leven in een Peruaans bergdorp en de binnendringende beschaving. Po√ętisch, mystiek en van een verbluffende schoonheid. Het Belgisch/Amerikaanse echtpaar Brosens-Woodworth is verantwoordelijk voor het scenario en de regie van deze bijzondere film die vorig jaar in Nederland is uitgekomen.

Altiplano wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek. De film begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor € 6,- verkrijgbaar aan de balie, Hutteweg 24 in Ulft, of te bestellen via
een klik.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten