donderdag 17 maart 2011

Eerste scholierenfilmfestival uit de regio in DRU Cultuurfabriek

Op zondag 27 maart 2011 wordt de rode loper uitgerold voor de eerste editie van het DRU Jeugdfilmfestival. Dit festival vertoont een selectie van de korte films die scholieren van het Almende College hebben gemaakt. Het thema van het eerste scholierenfilmfestival uit regio luidt ‘Stoer?’



Tijdens het DRU Jeugdfilmfestival maken jonge filmmakers van het Almende College kans om de DRU Film Award te winnen. Wie er met deze prijs naar huis gaat wordt bepaald door een vakjury. Ook het publiek speelt een grote rol op zondag 27 maart: het beslist wie er naar huis gaat met de Publieksprijs. De drie winnende films worden ingezonden naar het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS), dat in september in Lelystad wordt gehouden.

Het DRU Jeugdfilmfestival komt voort uit een samenwerking tussen het Almende College en Drufilm, het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek. De aflopen maanden hebben 210 scholieren in het kader van het vak Culturele Kunstzinnige Vorming op een actieve manier kennis gemaakt met het medium film. Alle leerlingen die aan het filmproject hebben deelgenomen, hebben les gehad van CKV-docenten en hebben workshops gevolgd van filmprofessionals.

Na de workshops hebben groepjes leerlingen een korte film gemaakt met als uiteindelijk doel: een bijzondere première op het DRU Jeugdfilmfestival!

Bron:Website DRU Cultuurfabriek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten