zondag 6 maart 2011

Fotoshoot Villa Zeno rond de DRU


Een paar weken terug heb ik met de jonge Achterhoekse band Villa Zeno een fotoshoot gedaan. Binnenkort zal hun eerste EP gaan verschijnen die ze onlangs hebben opgenomen in de Silvox studio. Eerder hebben ze al opgetreden in het voorprogramma van The Brew en hierdoor kunnen spelen in Duitsland en zelfs Engeland.
Van deze band hadden we afgelopen september al rond de DRU en het Achterhoekse achterland een mooie serie gemaakt maar omdat er in de band een verandering in de bezetting heeft plaatsgevonden was er natuurlijk ook nieuw beeldmateriaal nodig. Drummer Tom Menke heeft zich helaas vanwege medische (oor)klachten moeten terugtrekken.
Björn van de Boom is nu de nieuwe drummer van Villa Zeno geworden.
Koud was die dag; even wennen want de vorige bandshoot van Villa Zeno was immers in een warm september, leuke platen hebben we toen gemaakt in en rond de DRUfabriek. Vooral een maïsveld in de Achterhoek leverde toen een mooie plaat op. Om die sfeer weer terug te laten komen hebben we qua ‘look and feel’ weer voor de DRU gekozen. Daar is genoeg om een goede bandfoto te kunnen maken. Eerst daar dus aardig wat beelden geschoten.
Na de koffie en het opladen van de Jinbei-accu zijn we ‘de boer op’ gegaan, letterlijk. Tegenover de fabriek zijn we in de stal van een boerderij verder gegaan met de shoot. De eerst serie had ook al een koeien-foto (typisch Achterhoeks; home of Villa Zeno) dus wilden we dat nu ook terug laten komen. En een paar stobalen diende later ook nog als achtergrondje.
Maar met name het gebruik van een tilt-shiftobjectief werkte weer erg mooi. De mix van het softe van dat objectief en het harde licht bleek een match-made-in-heaven!

Ook hebben we een klein filmpje gemaakt van die dag.

Meer foto's van de shoot zijn hier te zien: www.dennisvloedmans.nl/wordpress

Geen opmerkingen:

Een reactie posten