vrijdag 8 april 2011

Fischer Z aanstaande zondag in Ulft


Op de jaarlijkse kermis in Ulft is de populairste plaat al tientallen jaren So Long van de Engelse band Fischer Z. De band onder leiding van de charismatische zanger-gitarist John Watts werd in 1979 bekend door de hit The Worker (nummer 20 in de top 40).

Een jaar later kwam So Long uit, die de band een grotere hit opleverde, want deze kwam tot nummer 12 in de hitlijst. In 1981 was Marliese het laatste wapenfeit in de vaderlandse hitparade. De band werd vooral live zeer gewaardeerd en in ons land werd op tientallen podia en festivals opgetreden. In 1982 probeerde John Watts het solo, omdat bleek dat nieuw hitsucces uitbleef. Zijn single One Voice werd veel gedraaid op de nationale radio, maar de hitlijst werd niet gehaald. Ook de opvolgers, zowel solo als van Fischer Z bleken geen succes.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus bleef Watts zowel solo als met Fischer Z, in wisselende samenstellingen, optreden. Tijdens Top 2000 A Go Go was een korte documentaire te zien, waarin John Watts met zijn inmiddels hoogbejaarde ouders voor het voetlicht kwam.

Op zondag 10 april staat Fischer Z in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek in UIft, in het kader van DRU-CLASSIC. Ongetwijfeld zullen de bekende hits gespeeld worden, dus kunnen de kermisbezoekers (zowat heel Ulft!) lekker meezingen met So Long. Het voorprogramma is ook interessant, want dit is namelijk John Watts solo!

Kaarten voor dit optreden zijn voor € 28,- te koop aan de zaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten