dinsdag 12 april 2011

IJzerexpositie weer Geopend

De seizoensopenstelling van de expositie ‘IJzer in de Regio’ in de Afbramerij op het DRU Industriepark te Ulft gaat zondag 17 april van start.

Om 13 uur is er een openingsplechtigheid en dan is de tentoonstelling weer elke zon- en feestdag open van 13 tot 17 uur; dus ook tweede Paas- en Pinksterdag en Hemelvaartsdag. Op zondag 8 mei, met de Nationale Monumenten Estafette op het hele DRU-terrein, is de expositie zelfs van 11 tot 17 uur te bezoeken.

De uitgebreide expositie onder de hoede van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen heeft nu voor het vierde seizoen een plek in de voormalige Afbramerij. Op zo’n achthonderd vierkante meter zijn maquettes, foto’s, kaarten, gereedschappen, machines en vooral veel producten opgesteld van de hoogovens/ijzergieterijen uit het gebied van de Oude IJssel. De DRU is hierbij sterk vertegenwoordigd. De film ‘Symphonie van Vuur en IJzer’ van de DRU uit 1948, wordt doorlopend vertoond.

Dit seizoen zijn er bijzondere activiteiten voor kinderen mogelijk. Kinderen kunnen onder begeleiding
met metaal aan de slag, waarbij ze met eenvoudig gereedschap dingetjes kunnen maken.

Dit jaar zal ook Kunstenaars Collectief Breekijzer zich in de Afbramerij presenteren in de ontvangsthal van de IJzerexpositie. Zij zullen in het toekomstige ‘Centrum voor Industrieel Vakmanschap’ een vaste plek krijgen naast ijzermuseum, techniek- en bedrijvencentrum, maar zullen vanaf 17 april al aanwezig zijn met wisselende exposities. Bovendien is er in de ontvangsthal dit seizoen nog een tentoonstelling van fotoclub De Trefkuul.

Zoals altijd is de toegang in de Afbramerij gratis; na bezoek kan er een vrijwillige bijdrage gegeven worden.

Voor groepen is, na afspraak bezoek op andere tijden mogelijk (0315 685626 of 06 52304164, secretariaat@ovgg.nl of petervantoor@hetnet.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten