dinsdag 24 mei 2011

China Avond bij Drufilm

Na de hardlopers, de wielrenners en Tim Knol is het nu duidelijk: de Chinezen komen! Er blijkt zelfs een nieuwe brug richting het oosten aangelegd, en de eerste voortekenen zijn aanwezig:

Filmhuis Drufilm organiseert woensdag een avond die in het teken van China staat. Achterliggende reden is dat China het gastland is bij de komende Huntenkunst tentoonstelling.
De film Het Rode Korenveld en daarna een voorstelling van couturier She vormen de hoofdmoot van de China Avond.

Om 20.00 uur gaat de avond in de theaterzaal van start met de Chinese klassieker Het Rode Korenveld. De film is in 1987 uitgekomen en vormde destijds de doorbraak voor regisseur Zhang Yimou (in 2008 ook de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Peking).
Een jonge vrouw wordt in ruil voor een ezel uitgehuwelijkt aan een schatrijke oude wijnboer. Ze reist per draagkoets naar hem toe. De koets wordt overvallen maar een van de dragers weet de vrouw te redden.
Haar man overlijdt al snel aan lepra, waardoor ze in haar eentje leiding moet geven aan de wijnboerderij. Dat ze haar redder van destijds weer ontmoet, komt mede daarom niet zo slecht uit. Japanse bezetters komen het sprookje verstoren.

Het Rode Korenveld is behalve een boeiend liefdesdrama ook een visueel spektakel van de eerste orde. Zhang Yimou geeft een hoofdrol aan de kleur rood, en daarom past de film uitstekend bij het werk van topcouturier Sheguang Hu, kortweg She, die ook graag met rode kleuren werkt. De mode-ontwerper woont al jaren in Doetinchem en is inmiddels wereldwijd bekend.
Even na 21.30 uur maken vier modellen hun opwachting in de foyer van de DRU Cultuurfabriek, die voor deze avond in Chinese sfeer is ingericht. De modellen dragen prachtige kleding van She, die uiteraard zelf ook aanwezig is.
In de foyer zijn verder nog Chinese hapjes verkrijgbaar, en in de Galerie bij de Boeken is werk van een aantal Chinese kunstenaars te zien.
De entreeprijs voor dit alles bedraagt 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft, of te bestellen via de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten