maandag 9 mei 2011

Italiaanse topfilm bij Drufilm

Filmhuis Drufilm vertoont woensdag aanstaande de Italiaanse film ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’. Het gelijknamige boek stond wereldwijd maandenlang hoog in de boekenhitlijsten, een verfilming kon daarom niet uitblijven.


Regisseur Saverio Costanzo besloot niet al te dicht op het boek te blijven en koos voor een eigen aanpak. Niet chronologisch, maar heen en weer springend in de tijd wordt het verhaal van Mattia en Alice verteld.
“Priemgetallen zijn alleen deelbaar door 1 en door zichzelf. Het zijn argwanende, eenzame getallen en daarom vond Mattia ze prachtig.” Zo staat het in het boek van Paolo Giordano.
Mattia en Alice zijn door ervaringen in hun jeugd voor het leven getekend. De twee kwetsbare jongeren voelen een lotsverbondenheid en zoeken toenadering tot elkaar. Er ontstaat een hechte band, maar de eenzaamheid laat zich niet oplossen. Een priemgetal ben je voor altijd.
Het geheim dat vooral Mattia met zich mee draagt wordt op een thrillerachtige manier langzaam ontrafeld.
Onder meer de vele spannende dan wel verstilde scènes, een krachtige soundtrack en bijzonder knap acteerwerk maken de film tot een indringend en bedwelmend romantisch drama.

‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De film begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voor € 6,- verkrijgbaar aan de balie, Hutteweg 24 in Ulft, of te bestellen via de site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten