woensdag 18 mei 2011

Olympia's Tour

De derde etappe van Olympia's Tour vertrekt morgen (donderdag 19 mei, 12.15 uur) vanaf de DRU Cultuurfabriek. Een mooie gelegenheid om aankomende wielertoppers in een prachtige entourage van dichtbij te bekijken ("Wat zijn ze klein!") en de sfeer van zo'n evenement op te snuiven.
De geur van massageolie, het geluid van zacht ratelende kettingen, klikkende derailleurs en gezellig keuvelende renners die zich een beetje warm rijden voor de start. Welke man denkt er dan niet aan de gemiste kansen om zelf een groot coureur te worden, welke vrouw geniet er niet van de strakke rennerslijven?

Olympia's Tour is een zesdaagse etappekoers voor beloftevolle amateurs en een enkele ex-prof. Goede prestaties in deze wedstrijd leveren bijna gegarandeerd een profcontract op. Zo hebben o.a. Thomas Dekker, Servais Knaven en Lars Boom het eindklassement op hun erelijst staan.
Vorig jaar won het Amerikaanse supertalent Taylor Phinney, inmiddels heeft hij als prof al mooie resultaten geboekt.
De winnaar van twee jaar geleden is Jetse Bol. Hij is nu nog maar 21 en geldt als een van de grote kanshebbers om ook de huidige editie te winnen.

Hij gaat bij de DRU als klassementsleider van start. Vanaf de Cultuurfabriek vertrekken de renners om 12.15 uur voor een etappe die naar Gendringen gaat. Dat lijkt niet ver, maar ze fietsen wel met een omweg door zo'n beetje de hele Achterhoek.
Rond 15 uur passeren de renners voor de eerste maal de finishlijn aan de Ulftseweg. Dan volgen er nog vier rondjes Anholt-Regniet-Engbergen, waarna de aankomst rond 16 uur zal zijn.
Tip: zet uw geld op Wim Stroetinga, Yoeri Havik, Jetse Bol of Luke Rowe als winnaar van de massasprint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten