maandag 31 oktober 2011

6 November:Denkend Aan De DRU


Zondag 6 nov. is om 11.00 uur in de DRU Cultuurfabriek weer een aflevering van het programma ‘Denkend aan de DRU’.

In deze serie ongedwongen bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan aan de rijke geschiedenis , maar ook aan heden en toekomst van de DRU.

Het onderwerp voor komende zondag is ’Werken op de DRU’, een heel breed thema natuurlijk met een specifieke invulling. Bijzonder is de vertoning van twee korte films, een ‘stomme film’ uit 1929, afkomstig uit het Historisch Filmarchief, en een Engelstalige promotiefilm van rond 1950; beide films van zo’n 7 minuten.

Natuurlijk zullen er ook enkele oud-arbeiders van diverse afdelingen aan het woord komen: het zware werk, de humor en de solidariteit, maar ook de perioden van de grote ontslagen zullen de revue passeren.

Van DRU-Verwarming uit Duiven zal verteld worden hoe het daar nu gaat; welke werkzaamheden worden daar verricht . Het bedrijf heeft na het vertrek uit Ulft in 1999, als zelfstandige onderneming weer een sterke marktpositie verworven.

Van het werk op de huidige DRU in Ulft, Industriepark en Cultuurfabriek, zullen mensen van de ‘werkvloer’, bijv. van de facilitaire dienstverlening komen vertellen wat hun aandeel is in het draaiende houden van de organisatie.

De inloop is vrij, van 11.00 tot 13.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten