donderdag 10 november 2011

Black Swan binnenkort in het filmhuis

Komende woensdag (16 november) draait in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de indrukwekkende film Black Swan. Hoofdrolspeelster Natalie Portman won dit jaar een Oscar voor haar rol als maniakale balletdanseres.

Nina Sayers (Natalie Portman) lijkt na veel onzekerheid een belangrijke dansrol te krijgen. Haar balletgezelschap gaat het Zwanenmeer spelen, het legendarische verhaal over de liefde die het kwaad overwint.
Artistiek leider Thomas Leroy (Vincent Cassel) ziet in Nina de perfecte danseres om de witte zwaan te vertolken. Die witte zwaan staat voor liefde en onschuld, een rol die de keurige Nina prima past. Maar ze moet in de dubbelrol ook de uitdagende zwarte zwaan vertolken. Het kost haar veel moeite om haar donkere kant in het spel te leggen.
Kwetsbaar en steeds obsessiever speelt ze zich naar de top, maar haar concurrente ziet ook een kans en zet alle middelen in.

Fantasie, droom en werkelijkheid lopen door elkaar in deze adembenemende en overrompelende psychothriller. Of je nou wel of niet iets met ballet hebt, voortdurend zit je als kijker op het puntje van de stoel, meegesleept door de spanning en de ontwikkeling die Nina ondergaat.

Regisseur Darren Aronofsky maakte na Requiem for a dream en The Wrestler met Black Swan opnieuw een bijzonder indrukwekkende film die goed was voor maar liefst vijf Oscarnominaties. Dat Natalie Portman de nominatie verzilverde was geen verrassing: ze speelt de ook fysiek zware rol verbluffend knap en erg overtuigend.

Black Swan wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft, de aanvang is woensdag om 20 uur. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten