maandag 21 november 2011

Linda Simpson + Elrieke

SISTERS IN SONG - Popzaal 18 november 2011

Soms kun je met een gerust hart zeggen dat de thuisblijvers geen gelijk hadden. Dat geldt zeker voor het optreden van the Sisters In Song in de popzaal van de DRU-Cultuurfabriek op vrijdagavond 18 november.
The Sisters In Song bestaat uit twee zingende en akoestische gitaarspelende dames, Linda Simpson (ex- Magna Carta) en Elrieke van Gelderen, plus een zeer begenadigd gitaarspelende en zingende man, Leonard Geldtmeijer, door de dames ‘honorary sister’ genoemd.



Nadat de legendarische Engelse folkrockgroep Magna Carta op 11 mei 2009 zijn afscheidsconcert in het Amsterdamse Carré had beëindigd (40 jaar na het allereerste optreden) leek ook de carrière voor Linda Simpson voorbij. Ze heeft maar liefst 26 jaar in de band gespeeld, in verschillende bezettingen, maar altijd samen met (haar inmiddels ex-echtgenoot) Chris Simpson. Hij heeft de band korte tijd later nieuw leven ingeblazen met andere muzikanten en de afgelopen maanden een tournee door ons land gedaan.



Ook Linda kan niet zonder muziek en dus besloot ze in eigen land haar project Mama Don’t te beginnen, waarmee ze jong akoestisch zingend en spelend talent wil helpen om verder te komen. Omdat ze door het veelvuldig in Nederland op te treden in ons land veel vrienden en fans heeft, zocht ze ook een mogelijkheid om iets dergelijks in de lage landen te beginnen. Ze herinnerde zich Elrieke en Leopold, met wie ze al eens op een openlucht concert had samengespeeld en van wie ze erg onder de indruk was geraakt. Het contact was snel weer gelegd en na veel repeteren en perfectioneren zijn ze sinds enkele weken op tournee door ons land, die ze vrijdagavond naar Ulft bracht.



Helaas is de gezellig ingerichte popzaal (fijne houten banken met zachte kussens en sta-tafels) maar matig gevuld en blijken de meeste bezoekers van buiten de Oude IJsselstreek te komen, waaronder behoorlijk wat ex-leden van de Magna Carta fanclub. Er zijn zelfs liefhebbers uit Zeeland en Amersfoort naar Ulft afgereisd om de Sisters te zien.



Het optreden begint met een indrukwekkende acapella uitvoering van de Neil Young klassieker After The Gold Rush. Meteen is duidelijk dat hier een zeer professioneel gezelschap staat te zingen. Na het daverende applaus verdwijnt Elrieke van het podium, om Linda de gelegenheid te geven haar songs te spelen. Naast nieuw werk zingt Linda ook songs uit haar Magna Cartaperiode. Een van de hoogtepunten is het aan haar inmiddels overleden vader opgedragen Shine, wat overigens een behoorlijk vrolijk lied is. Deze song en enkele andere zingt en ze speelt ze in haar eentje, maar voor de rest wordt ze begeleid door Leopold. Bij de aanstekelijke song I’m Outta Here wordt ze weer bijgestaan door Elrieke. De meeste songs zijn echt luisterliedjes, maar deze is echt uptempo.



Na de pauze is de Magna Carta song Ticket To The Moon de opener van de tweede set. Hierna verlaat Linda het podium en zijn de komende 40 minuten voor Elrieke, die zich hierin als een ervaren entertainer presenteert. Evenals in de eerste set zijn de mooie extra gitaarklanken van de hand van Leopold (ook ‘Poldy’ genoemd), die mooie accentjes legt op de door Elrieke gespeelde basis. Dat hij ook mooi kan zingen bewijst hij in het tot duet verbouwde Landslide, dat iedereen kent van Fleetwood Mac en Venice (en geschreven door Stevie Nicks). Linda keert weer terug en samen zingen ze de meezinger Yeah Yeah. En zowaar krijgen ze de aanwezigen aan het meezingen! Hierna is het concert afgelopen, maar na enig aandringen komen er toch nog twee toegiften. Eerst een prachtig lied van Elrieke over haar een jaar geleden overleden oma en tenslotte het swingende Country Born.

Na afloop van het optreden komen de Sisters In Song vrij snel naar de zaal, om met zoveel mogelijk aanwezigen te praten. Ondanks de matige opkomst zijn de reacties erg positief. Zowel bezoekers als muzikanten spreken hun waardering uit voor de ontvangst, de zaal, het uitstekende geluid en het mooie licht. Kortom: zij die er niet waren hebben heel wat gemist!


www.mamadont.co.uk
www.elrieke.nl

SETLIST
SET 1:
1. After the Goldrush
2. Last man standing
3. Sweet temptation
4. Terminal case of you
5. Shine
6./7. Africa theme/This time around
8. Blues for the long road home
9. Georgia’s song
11. I’m outta here

SET 2:
1. Ticket to the moon
2. Seven Bridges Road
3. Lock the door
4. Stewart’s Coat
5. Landslide
6. Morgan in his case
7. Useless Desire
8. Only love knows how
9. This is your day
10. She loves you dearly
11. Yeah yeah
TOEGIFT:
12. Final Journey Home
13. Country Born

"Wow. dat jij dat durft, zeg!"

Tekst: Harry Pater
Foto’s: Ronald Falke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten