maandag 12 december 2011

Caos Calmo, fijn Italiaans drama

Na de prachtige popconcerten van het afgelopen weekend is het nu bijna tijd voor een film. Aanstaande woensdag (14 december) draait het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de film Caos Calmo. Centraal staat de geslaagde zakenman Pietro, die na de plotselinge dood van zijn vrouw in zijn eentje voor zijn dochter moet zorgen. Hoewel de film deels over rouwverwerking gaat, is het toch een luchtig en relaxt verhaal geworden.

Pietro was zo druk met zijn werk dat hij nooit iets deed in de huishouding en opvoeding. Na de dood van zijn vrouw móet hij wel. Hij neemt haar taken over en brengt zijn dochter voor het eerst naar school. Impulsief besluit hij de hele dag in de buurt te blijven hangen tot de school weer uit gaat. De volgende dag gaat het net zo, en ook daarna iedere keer weer.
Daar in het park bij de school, in het café of zomaar op straat komt Pietro in contact met tal van mensen die bij hem hun hart luchten of even aanspraak zoeken. Ondertussen leert hij te genieten van de kleine dingen. Met zijn milde ironie lijkt hij alles onder controle te blijven houden.

Regisseur Antonio Grimalde maakte van Sandro Veronesi's bestseller een lichtvoetig en warm mediterraan drama dat naar Italië doet verlangen. De film zit vol subtiele humor en is voorzien van een perfecte soundtrack (met o.a. Radiohead en Rufus Wainwright).
Nanni Moretti (als Pietro), Valeria Golino en Alessandro Gassman laten duidelijk zien dat ze topacteurs zijn.
C
aos Calmo wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via www.drucultuurfabriek.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten