maandag 23 januari 2012

Tous les Soleils, Franse feelgoodfilm

Woensdag 25 januari is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de film Tous les Soleils te zien. Regisseur van deze charmante en vlotte komedie is de Franse bestsellerauteur Philippe Claudel.

Alessandro is een Italiaanse docent die al lang in Frankrijk woont, samen met zijn heftig puberende dochter Irina. Ook zijn broer Luigi woont bij hem, want deze excentriekeling wil niet wonen in het Italiƫ van Berlusconi. Luigi is een echte uitvreter; hij doet van alles wat, maar eigenlijk niets.
Alessandro is druk met zijn werkzaamheden maar hij is ook een bezorgde vader. Met zijn broer in huis lijkt hij een extra kind te hebben. Alessandro gunt zich daarom geen tijd om op zoek naar een nieuwe liefde te gaan. Irina en Luigi spannen samen om daar eens verandering in te gaan brengen.

Regisseur Philippe Claudel is vooral bekend als schrijver. Boeken als ‘Grijze Zielen’ en ‘Rivier van vergetelheid’ zijn wereldwijd zeer goed verkocht. In 2009 maakte hij een overstap naar de film. Zijn debuutfilm ‘Il y a longtemps que je t’aime’ was een mooi maar zwaar drama. Vorig jaar vond Claudel het tijd worden voor iets luchtigs en kwam met Tous les Soleils, een echte feelgoedfilm met een vleugje verdriet, veel humor en bitterzoete romantiek. De chemie tussen de acteurs is bijna voelbaar en ook de soundtrack is prachtig.

Tous les Soleils wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten