zondag 19 februari 2012

In a Better World, Deense topfilm

Woensdag 22 februari is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de Deense film In a Better World te zien. Deze ontroerende film won vorig jaar een Oscar voor de beste niet-Engelstalige film.

Anton pendelt heen en weer tussen zijn gezin in het idyllische Denemarken en zijn werk als arts in een Afrikaans vluchtelingenkamp. Zijn zoon Elias wordt slachtoffer van pesterijen op school. De jongen zegt niets tegen zijn ouders maar vindt hulp bij zijn nieuwe klasgenoot Christian. Omdat Christian uit Zweden komt wordt ook hij gepest, maar hij weet wel hoe hij daar mee om moet gaan. Ondanks hun verschillende achtergrond worden de beide jongens goede vrienden.
De relatie tussen Anton en zijn vrouw verslechtert steeds meer, en ook bij zijn werk in Afrika krijgt hij met conflicten te maken. Uiteindelijk is de ‘wraak’ zoet.

Grote thema’s als vergeving of vergelding, vriendschap en eenzaamheid worden door regisseur Susanne Bier teruggebracht tot kleine persoonlijke drama’s die de kijker niet onberoerd zullen laten.
Het hartverwarmende slot van deze prachtige film is bijzonder indrukwekkend. Ook de mooie sfeerbeelden van het Deense en Afrikaanse landschap en de ijzersterk spelende acteurs dragen ertoe bij dat Susanne Bier na After the Wedding opnieuw een veelgeprezen film op haar naam heeft staan.

In a Better World wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.Geen opmerkingen:

Een reactie posten