maandag 5 maart 2012

Britse film Submarine bij Drufilm

Woensdagavond is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de film Submarine te zien. Deze verfrissende en sprankelende tragikomedie gaat over een puber die leeft in een uithoek van Wales en in zijn fantasiewereld.

Oliver Tate is 15 jaar en denkt dat hij geniaal en heel populair is. Maar tussen droom en daad staat de praktijk in de weg. En de praktijk is, dat Oliver sociaal nogal onhandig is. Dat maakt het moeilijk om zijn twee grote doelen te realiseren. In de eerste plaats wil hij de buurman wegwerken, want die lijkt met z’n gladde praatjes bij zijn moeder in de smaakt te vallen. Oliver vreest dat zijn ouders daarom zullen gaan scheiden.
In de tweede plaats, maar niet minder belangrijk, staat zijn verlangen om zijn maagdelijkheid te verliezen. Graag voor zijn zestiende verjaardag, en bij voorkeur met klasgenote Jordana.
Klungelig, onbeholpen en wereldvreemd struikelt Oliver zich richting volwassenheid. De aandoenlijke antiheld is voor iedere volwassene erg herkenbaar.

Submarine is een heerlijke typisch Britse film vol fijne ironie en droge humor, met messcherpe dialogen en ijzersterk spel van vooral de jonge acteurs.
Ook dankzij de sfeervolle retro-look, de originele montage en de betoverende muziek werd de debuutfilm van regisseur Richard Ayoade een van de leukste en mooiste films van 2011.

Submarine wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten