maandag 2 april 2012

Film Habemus Papam

Woensdagavond is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de Italiaanse film Habemus Papam (We have a pope) te zien. In dit komisch drama wordt met milde spot gekeken naar de gebeurtenissen rond de opvolging van een paus.

De oude paus is overleden, en dus moet er een nieuwe komen. De paus-kandidaten hebben het er maar moeilijk mee. Na veel gedoe is het eindelijk zover: “Habemus Papam” (we hebben een paus). Maar nog voor de officiĆ«le bekendmaking schiet de nieuwe paus in de stress. Hij durft niet meer en raakt in paniek. Hoe dat aan het volk te vertellen?
Er wordt een psychotherapeut ingeroepen om de paus te behandelen. Maar dat heeft z’n tijd nodig en ondertussen nemen de speculaties toe. De nieuwe paus twijfelt tussen vrijheid en opoffering.
Zijn zoektocht wordt door de 84-jarige Franse topacteur Michel Piccoli magistraal gespeeld. Indrukwekkend en overtuigend zet hij een paus neer die zo als echte paus zou kunnen beginnen.
De Italiaanse regisseur Nanni Moretti neemt zelf de rol van psychotherapeut op zich, en dat doet hij zeer knap.

Habemus Papam is een erg onderhoudende en sfeervolle film waarin komedie en drama mooi in balans zijn.
De film wordt zoals gebruikelijk vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten