maandag 30 april 2012

Frans feelgood in filmhuis

Woensdag 2 mei is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de Franse film La Guerre est déclarée te zien. Het op waarheid gebaseerde verhaal is op een verrassende en verfrissende manier tot een boeiende film verwerkt. 

Het jonge koppel Romeo en Juliëtte is mooi, hip en succesvol. Al snel volgt er een baby, het geluk is compleet. Maar dan blijkt zoontje Adam een hersentumor te hebben. De jonge ouders verklaren de ziekte de oorlog en gaan de strijd aan. 
Ondanks het zware onderwerp schiet La Guerre est déclarée absoluut niet in de drama-stand. Met humor en sprankelend van levenslust houden Romeo en Juliëtte zich overeind. 
De rollen van Romeo en Juliëtte worden gespeeld door Jérémie Elkaïm en Valérie Donzelli. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het script en de regie van La Guerre est déclarée. Daarbij maakten ze gebruik van hun eigen ervaringen. Want ook ‘in het echt’ vormen Elkaïm en Donzelli een paar en kregen ze het bericht dat hun jonge kind een levensbedreigende tumor had. 


Acteurs Elkaïm en Donzelli spelen een fase uit hun leven waarin de grond onder hun bestaan dreigde te verdwijnen. De zorg om hun kind, de rebellie tegen de bureaucratie, de liefdesrelatie die onder grote druk staat, de wanhoop: het levert juist een opgewekte film  op, vol hoop en energie. De typisch Franse joie de vivre spat van het filmdoek. 
Deze zeer originele en dynamische film met ook nog eens een mooie soundtrack is een prachtige liefdesverklaring aan het leven.
De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft.  De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie. Bestellen via een klik of door te bellen naar 0315-714358 is ook mogelijk.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten