zaterdag 14 april 2012

Grote Oscarwinnaar The Artist in filmhuis

Woensdag 18 april is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de film The Artist te zien. Bij de laatste Oscaruitreiking won deze ontroerende komedie over het tijdperk van de ‘zwijgende film’ maar liefst vijf Oscars.

De charismatische George Valentin is in de jaren ’20 de ster van de stomme film. Hij rijgt het ene succes aan het andere. De opkomst van de geluidsfilm wordt langzaamaan zijn ondergang; hij weigert zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.
De jonge actrice Peppy Miller grijpt wél de kansen die de nieuwe technieken haar bieden. Ze wordt steeds beroemder en ziet haar voormalige held Valentin verder afglijden. Dat doet haar pijn, en ze besluit hem te helpen om zijn leven weer op de rails te krijgen.

The Artist is geheel in zwart-wit gefilmd en er wordt geen woord in gesproken. Regisseur Michel Hazanavicius maakte echter niet zomaar een imitatie van de klassieke zwijgende film. Op een uiterst moderne en vlotte manier is The Artist vanaf het begin tot het eind spannend, grappig en hartverwarmend tegelijk.
Hoofdrolspelers Jean Dujardin en Bérénice Bejo zijn briljant in hun spel en timing. De onderlinge chemie is voelbaar en geeft de film nog meer glans.
Wereldwijd is The Artist een kassucces geworden. De ultieme bekroning vormde de Oscaruitreiking eind februari. The Artist was de grote winnaar en sleepte vijf Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste regie en beste acteur.
Ook de filmrecensenten zijn enthousiast: “Een onvervalst meesterwerk.” “Alles aan The Artist klopt.” “De prijzen zijn terecht, want The Artist is een fenomenale en betoverend mooie film."

De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via een klik of door te bellen naar 0315-714358.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten