dinsdag 17 april 2012

Prijswinnende hond in filmhuis

The Artist, de prachtige film die woensdag in het filmhuis gaat worden vertoond, is alom bejubeld en bekroond. Hoogtepunt was de laatste Oscaruitreiking: vijf Oscars, waaronder die voor beste film, beste regie en beste acteur.

Maar ook het aandoenlijke spel van Jack, de hond van de hoofdpersoon Valentin, bleef ook niet onopgemerkt.
De Jack Russell won op het fameuze filmfestival van Cannes de Palm Dog. In Los Angeles kon hij de Golden Collar Award ophalen. Hij versloeg daar onder anderen de doberman Blackie uit de film Hugo.
De hondenrol in The Artist wordt niet door één maar door drie honden vertolkt. De negenjarige Uggie nam de meeste scènes voor zijn rekening, maar soms werd Dash of Dude ingezet. De drie honden werden voor de opnames in een identiek kleurpatroon geschilderd om ze goed op elkaar te laten lijken.

Omdat Uggie het meest in de film te zien is, mocht hij met z'n trainer Omar de prijzen in ontvangt nemen. Inmiddels heeft de trotse hond zijn filmcarrière beëindigd.

Woensdag (18 april) is Uggie met al z'n mede-acteurs uit The Artist bij Drufilm te zien. De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie of te bestellen via
een klik of door te bellen naar 0315-714358.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten