vrijdag 25 mei 2012

Veel Spaanse vrouwen in een Franse film


Woensdag 30 mei wordt in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de Franse film Les femmes du sixième étage vertoond. In deze sfeervolle film speelt een aantal warmbloedige Spaanse vrouwen een hoofdrol.
 
Parijs, begin jaren ’60. De wat stijve zakenman Jean-Louis Joubert en zijn aartsluie vrouw hebben dringend een huidhoudster nodig. Dat wordt Maria, een charmante Spaanse schone die al gauw de aandacht van de heer des huizes krijgt. Via haar ontdekt hij dat er op de zesde verdieping van zijn flat een groep Spaanse vrouwen woont. Joubert is er steeds vaker te vinden, want deze vrouwen uit de onderklasse bevrijden hem uit zijn strakke keurslijf en geven hem plezier in het leven. Zijn zoons zijn verbijsterd maar zijn vrouw denkt dat het wel weer over gaat.
 

De vorig jaar uitgekomen film geeft een mooi beeld van de vroege jaren ’60.  Auto’s, kleding, meubels en sfeer; alles doet erg retro en nostalgisch aan.
Klassenverschillen waren destijds erg nadrukkelijk aanwezig. In Les femmes du sixième étage worden twee compleet verschillende werelden op een erg innemende manier tot elkaar gebracht.
Regisseur Philippe Le Guay maakte met zijn film een charmante en sprookjesachtige tragikomedie, goed voor een langdurige glimlach.

De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie. Bestellen via een klik of bellen naar 0315-714358 is ook mogelijk.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten