dinsdag 15 mei 2012

Vlaams feelgood in filmhuis

Woensdag (16 mei) is in het filmhuis van de DRU Cultuurfabriek de Belgische film Hasta la vista te zien. Vrolijkheid en verdriet liggen dichtbij elkaar in deze indrukwekkende film.

De film gaat over drie jonge Vlamingen die erg van wijn en vrouwen houden. De consumptie van wijn is geen probleem. Met vrouwen ligt dat moeilijker, vooral omdat het drietal bijna blind is of in een rolstoel zit. Maar is hoop: de heren hebben gehoord dat er in Spanje een bordeel voor gehandicapten is. Onder het mom van een wijnstudie besluiten ze een chauffeur te zoeken en naar Spanje te vertrekken.
Eenmaal onderweg zijn er problemen met de chauffeur en doet het thuisfront lastig. Ook onderling klikt het niet altijd geweldig. Toch wordt het een reis om nooit te vergeten.


Met respect en zonder er zielig over te doen worden gehandicapten in Hasta la vista neergezet als mensen van vlees en bloed, met verlangens en een flinke dosis zelfspot. Dat levert een prachtige roadmovie op waarin de lach en de traan elkaar uitstekend afwisselen.
Hasta la vista was vorig jaar in Belgiƫ een groot kassucces en won op menig filmfestival de publieksprijs.

De film wordt vertoond in de theaterzaal van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De aanvang is om 20 uur, er is vrije plaatskeuze. Een kaartje kost € 6,- en is verkrijgbaar aan de balie. Bestellen via een klik of bellen naar 0315-714358 is ook mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten