donderdag 23 augustus 2012

Best of Huntenpop 2012

Huntenpop blijkt crisisbestendig De 23e editie van Huntenpop gaat letterlijk en figuurlijk de boeken in als een zonnige editie.Want niet alleen het weer zat mee, het festival bleef ook dit jaar calamiteitenvrij. Huntenpop blijkt overigens ook crisisbestendig te zijn gezien de stijging van het aantal bezoekers ten opzichte van 2011. Zo zagen, na exacte telling, zo’n 20.500 mensen afgelopen weekend gevestigde namen als Alain Clark, Triggerfinger, Racoon en Sister Bliss optreden.

De organisatie is daarnaast trots op de vele positieve reacties naar aanleiding van optredens van acts als Muchachito Bombo Infierno, Vintage Trouble en Mister & Mississippi. Dit sterkt ons in onze visie om naast de gevestigde namen in de toekomst meer aandacht te geven aan nog onbekende maar veelbelovende bands. Wie weet breken we komend jaar wel met onze policy door geen bands al een jaar later op herhaling te laten komen. Want ook vanuit de artiestenhoek kwamen vele positieve reacties. Van Triggerfinger tot onze Spaanse vrienden van Muchachito Bombo Infierno die maar wat graag terug zouden willen komen volgend jaar.

Gelukkig zijn er ook genoeg dingen die niet helemaal slim zijn aangepakt of beter kunnen. Iets waar wij het komend jaar keihard aan gaan werken om het te verbeteren.

Jan Smeets over Huntenpop Mister Pinkpop Jan Smeets die, op uitnodiging van de organisatie, Huntenpop 2012 opende, is van mening dat er teveel festivals in Nederland zijn. De verwachting is volgens hem dat enkelen zullen moeten stoppen, of gaan stoppen vanwege geringe belangstelling/kwaliteit of andere oorzaken. Voor Huntenpop gaat dit volgens hem niet op, ervaring en organisatorische kwaliteit en de locatiekeuze (DRU Park) maken dat Huntenpop zich kan plaatsen in de lijst van middelgrote festivals die er toe doen.Tot slot een dankwoord Al met al zijn wij als Stichting Huntenpop Belangen vooral trots op het feit dat we, mede dankzij de stevige fundering van onze Huntenkring Businessclub, bewezen hebben crisisbestendig te zijn. Een ander feit waar we bijzonder trots op zijn is dat Huntenpop na 23 jaar nog steeds volledig op vrijwilligers draait! In de eerste plaats willen wij deze vrijwilligers en sponsoren enorm bedanken voor hun steun in welke vorm dan ook. Zonder hen kunnen we dit niet. Ook zonder het massaal opgekomen publiek is er geen Huntenpop mogelijk, dank daarvoor!

(bron, Huntenpop 2012)

Groeten, Stan Bouman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten