woensdag 14 januari 2015

The Etta James Experience


Zaterdag 10 januari zijn ruim tweehonderd muziekliefhebbers naar de Popzaal gekomen voor een heerlijk avondje blues, soul, R&B, gospel en rock, uitgevoerd door Mike & the Mellotones en (na de pauze) The Etta James Experience. Voorprogramma Mike & the Mellotones speelde een uitstekende set met zowel covers als eigen werk, met name van de nieuwste cd “1+1=3” getiteld. Zanger-gitarist  Mike Donkers is verantwoordelijk voor de meeste eigen songs en doet dat niet onverdienstelijk. In veel van de aanstekelijke songs zit een mooie gitaarsolo van gitarist Ruben Klavers, die ook regelmatig zijn stem laat horen. De ritmesectie bestaat uit drummer Rens Hardijzer en bassist Raymond Oostenrijk, die een mooie basis neerleggen. Prima band dus!Na een korte pauze kondigt diezelfde Mike Donkers, tijdens het intro van de eerste song, zangeres Floor Kraayvanger aan, waarmee het optreden van The Etta James Experience begint. Zoals de bandnaam al aangeeft bestaat het repertoire van deze uitgebreide band uit werk dat bekend werd door de in 2012 overleden Amerikaanse soul, blues, gospel en R&B zangeres Etta James. Uiterlijk lijkt Floor totaal niet op Etta, vocaal komt ze een heel eind! Samen met de tienkoppige band maakt ze er een heerlijk swingend feestje van, waarbij een groot deel van het publiek lekker mee doet. Die band bestaat uit twee achtergrondzangeressen, een toetsenist, drummer, bassist/contrabassist, gitarist Donkers en een uit vier personen bestaande blazerssectie.
Naast enkele minder bekende songs komen uiteraard echte klassiekers als I Just Wanna Make Love To You, Something’s Got A Hold On Me en I’d Rather Go Blind voorbij. Vooral deze laatste song is bij velen bekend door de coverversies van onder meer Chicken Shack (met Fleetwood Mac’s Christine McVie als zangeres), Dana Fuchs en Beth Hart, die de song met Joe Bonamassa op het coveralbum Don’t Explain (2011) zingt. De band speelt ook een mooie uitvoering van de Otis Redding klassieker I’ve Been Loving You Too Long en besluit het optreden met Rock Me Baby, 7 Day Fool en In The Basement. 
Het publiek blijft van begin tot eind enthousiast mee doen. Zie ook de mooie video opname van Paul van Druten: https://www.youtube.com/watch?v=I9y4i2Sx7Z4
Tekst en foto’s: Harry Pater
Zie ook de fotoserie van Henk van Raaij hieronder:Created with flickr slideshow.


KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

Geen opmerkingen:

Een reactie posten