vrijdag 15 mei 2015

Verslag tweede Bluesnight



Zaterdag 9 mei werd de tweede Bluesnight in de DRU Cultuurfabriek gehouden. Zo’n 200 bluesliefhebbers bevolkten de Popzaal.



Leavin' Trunk
Om half negen werd de avond afgetrapt door de regionale bluescoverband Leavin' Trunk, die de zaal alvast lekker warm maakte.



Four Dudes
Een uur later was het de beurt aan de uit vijf personen bestaande Duitse bluesrockband Four Dudes. Dat deze band een stuk heavier bluesrock maakt kon je alleen al zien aan de sologitarist die rechts stond, met zijn lange blonde haar en Flying V gitaar, die je eerder bij landgenoten Scorpions zou verwachten.


Op de setlist stonden veelal van onder meer Gary Moore bekende songs als Pretty Woman en Walkin’ By Myself, Pride and Joy van Stevie Ray Vaughan en Waiting For The Bus/Jesus Just Left Chicago van ZZ Top en Snortin’ Whisky van Pat Travers. De kenners weten dan meteen dat dit allemaal stevige bluesrocksongs zijn. Leuk was dat de band ook de LB Boogie van onze eigen Livin’ Blues speelde en aan het eind Call Me The Breeze van J.J. Cale.



Rond half elf begon het optreden van de enige echte bluesmuzikant van deze avond, de 71-jarige Boo Boo Davis uit de buurt van de Mississippi, met zijn Nederlandse begeleidingsband. Zittend op een zilverkleurige kruk en getooid met een zwarte hoed zong Boo Boo zijn songs en speelt daarnaast veel op de mondharmonica. Bij de gitarist lag een setlist met de te spelen songs, bij de zanger niet. Dat is niet zo vreemd, want het schijnt dat hij nog altijd analfabeet is.




Het publiek genoot van het optreden en reageert ook door af en toe mee te zingen. Wel jammer was dat het publiek, zoals wel vaker het geval is, toch zo’n vier à vijf meter van het podium bleef staan. Nadat de gitarist vroeg dichterbij te komen deed men dat.

Vreemd genoeg wijdde hij de ontstane afstand aan de volgens hem irritante fotografen… waarvan er overigens drie gewoon geaccrediteerd waren, niets verkeerd deden en zich keurig aan de afspraken hielden. Zij zijn er daarna dan ook maar mee gestopt…



Tekst en foto’s: Harry Pater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten