zondag 23 oktober 2016

Dance Classics XXL


Dance Classics XXL: 


Vrijdag 21 oktober, de avond van "Dance Classic XXL",  met een geweldig optreden van Taco Fruit, The Dance Classic Discoshow en tussen de sets door DJ Paul de Vooght.
Het is een relatief begrip: danceclassics. Want wanneer is een nummer nou eigenlijk een klassieker? Ook liedjes uit de tachtiger, negentiger jaren of nog van recentere datum dragen met recht het predicaat klassieker. Vrijdag 21 oktober was een avond van Dance Classics XXL, waarin de danceklassieker centraal staat. Ofwel een een nostalgische trip door de hitlijsten. En dat varieerde van de discohits uit de roemruchte zeventiger jaren tot zelfs recente dancehits. Michael Jackson, Prince, Gloria Estefan, Wham! maar ook Bruno Mars, alles komt deze avond voorbij. 
De Achterhoekse formatie Taco Fruit! heeft het grooven tot hogere kunst verheven.
Met een repertoire dat varieert van funk en jazz tot soul en pop.  Taco Fruit! Live Acid Jazz & Funky stuff right into your Soul 'n Body! Kleurrijke melodieën en swingende ritmes worden verpakt in een stevig jasje. Bekende en minder bekende covers, variërend van funk, jazz, soul tot pop.


Een stevige basis met een lekkere funky bite, daarbij een fruitige vulling en dit alles overgoten met een jazzy saus. De band is ontstaan in 2011 met muzikanten die een duidelijke voorkeur hebben voor Funk, Jazz & Soul muziek. Door inzet van bekende en minder bekende muziek wordt live een gebalanceerde set aan nummers gespeeld.


De naam van de dertienkoppige formatie The Dance Classic Disco Show zegt eigenlijk al voldoende. De band speelde namelijk louter danceklassiekers: nummers die iedereen van begin tot einde kan meezingen en een feest der herkenning vormen.
The Dance Classic Disco Show neemt de bezoeker mee op een muzikale trip door de hitlijsten. Met, zoals de naam al doet vermoeden: disco-hits en danceklassiekers. Krakers uit die roemruchte zeventiger jaren van onder meer Earth Wind & Fire, Chic, Stevie Wonder, The Jacksons en The Trammps. Al maakt de band intussen ook uitstapjes naar latere decennia.

De dertien leden tellende formatie heeft de laatste tijd namelijk een verjongingskuur ondergaan. Er prijken nu ook klassiekers uit de eighties en nineties op het repertoire. Werk van onder meer Prince, Whitney Houston en Wham!
Waarbij bovendien veel aandacht wordt besteed aan de show. Zo kleden de bandleden zich iedere set in een passende outfit. Disco als het disco moet en tropisch zodra er latin op het muzikale menu staat. Eén ding hebben alle nummers met elkaar gemeen: het zijn klassiekers die het publiek stuk voor stuk mee kan zingen. 

Fotografie: Edwin Hunter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten