maandag 17 oktober 2016

Druk bezochte platenbeurs
Zondag 9 oktober was de DRU Cultuurfabriek voor vele muziekliefhebbers en platenverzamelaars de enige plek waar ze wilden zijn, want hier konden ze hun verzameling aanvullen. Zowel in de foyer als in de popzaal hadden diverse (inter)nationale handelaren hun waren uitgestald.

Naast veel vinyl (zoals bekend is dit medium de laatste tijd steeds populairder aan het worden) in de vorm van langspeelplaten en 7 inch singles waren er ook veel cd's (singles en albums) en (muziek)dvd's te koop. Daarnaast ook allerlei merchandise als T-shirts, posters en dergelijke.
Het was niet eens noodzakelijk om een 'dikke portemonnee' mee te nemen, want je kon al langspeelplaten voor slechts 1 euro en muziek dvd's voor 3 euro kopen.
Hoewel een groot deel van de bezoekers toch zeker de veertig al was gepasseerd, was er ook zeker jeugd aanwezig: jongeren die hun verzameling (vooral) vinyl wilden uitbreiden. Naast alle vormen van popmuziek (van disco tot zware heavy metal) was er ook veel Nederlandstalig repertoire te vinden (van piratenmuziek tot luisterliedjes), jazz, blues en ook klassiek. Voor elk wat wils dus.
Deze beurs gemist? Op zondag 18 december (een week voor kerst dus) wordt opnieuw de grootste platen-/cd-beurs van de Achterhoek georganiseerd. Mooi op tijd dus om een mooi muzikaal kerstcadeau te 'scoren'!

Tekst en foto's: Harry Pater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten