donderdag 27 oktober 2016

Peter Pan Speedrock

Peter Pan Speedrock - Afscheidstournee en support: Magnetic Spacemen
Fotografie: René Moorman


Support: Magnetic Spacemen
De aftrap van een avondje Peter Pan Speedrock werd verricht door Magnetic Spacemen.
Bij een paar zinnen over de mannen van Magnetic Spacemen kunnen alle clichés aangaande een jonge garage/punkrockband uit de kast worden getrokken. En dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance. De band is in april 2015 reeds mee op clubtour geweest met John Coffey en heeft daarnaast al heel wat vette shows gedaan, o.a. als support van Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy (USA), Together PANGEA (USA).



Peter Pan Speedrock
Een internationale afscheidstournee in 2016 wordt het laatste hoofdstuk in een jongensboek van ’s lands hardst werkende rockband Peter Pan Speedrock. Alle dromen zijn uitgekomen, alle ambities waargemaakt. Het Peter Pan Speedrockverhaal is verteld, het boek mag dicht. Voor zanger-gitarist Peter van Elderen, bassist Bart Geevers en drummer Bart Nederhand is het na 20 jaar tijd om nieuwe (muzikale) horizons te gaan verkennen.
Peter Pan Speedrock is meer dan slechts een rockband. Het is een sonische natuurkracht die het gebrek aan aardbevingen en orkanen in Nederland ruimschoots compenseert. Peter, Bart en Bartman laten hun waanzinnig mooie achtbaanrit ergens in de loop van 2016 na een allerlaatste looping met een big bang tot stilstand komen.
Op 22 oktober j.l. beklommen de mannen voor de allerlaatste keer het poppodium van de Achterhoek in de DRU Cultuurfabriek. Daarbij enkele nummers vergezeld door “mascotte” en “gastzanger” Dikke Dennis. Ook het publiek ging (bijna letterlijk) uit het dak.



Met vriendelijke groet,
René Moorman
( renemoorman@kpnmail.nl )

(bron teksten: Agenda Voorstellingen DRU Cultuurfabriek).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten