donderdag 5 november 2009

Verslag Christien Molenaar concert Ulfts Gemengd Koor DrufabriekMijn moeder moest voor het clubblad van het Ulfts Gemengd Koor ( waar ze dit jaar al 50 jaar lid van is) een verslag maken van een concert dat ze 11 oktober jongstleden hebben gegeven in de Drufabriek. Hieronder kun je haar verslag lezen.

Om half 12 in de morgen  waren alle leden van het koor aanwezig om te gaan inzingen in de concertzaal.
Van de Drufabriek kregen we erg vriendelijk een kopje koffie of thee.  Dit was denk ik om de kelen goed te smeren.

We waren als UGK aanwezig voor het programma "De Dru Vlamt"

De Dru Vlamt was een openingsprogramma van 6 weken waarin alle dorpen en inwoners van de Gemeente Oude IJsselstreek de gelegenheid kregen om de (ver)nieuwe Drufabriek te bewonderen.

In de concertzaal werden daarom iedere week nieuwe culturele groepen uit de gemeente uitgenodigd. Dit om de burgers van de gemeente Oude IJsselstreek te laten kennis maken met de verscheidenheid aan culturele groepen en verenigingen in onze gemeente.

Ik vind persoonlijk dat het een prachtig complex is geworden. Het Schaftlokaal, de nieuwe raadzaal,een popzaal,een theaterzaal en een bibliotheek en dit allemaal onder 1 dak.

Om 12 uur werden we binnen geroepen om in te zingen.Het geluid moest nog geregeld worden en de piano stond nog niet klaar op het podium. Ook voor onze dirigent Gerard was er nog geen podium.

We werden allemaal een beetje zenuwachtig van dat geregel. Ons eerste nummer was "het zigeunerkoor".  Bij dit nummer beginnen alleen de mannen.  Jammergenoeg konden we onze mannen bijna niet horen.

Gelukkig hadden we Henk Bennink die ons er vastberaden en rustig doorheen trok. Het Slavenkoor ging naar mijn gevoel wel goed. De verdere nummers die we zongen waren:


1. Anthem
2. Er woonde in Jemeppe
3. Een Nachtegaal in Echternach (Albert de Klerk)
4. Bridge over Troubeled water
5. The day you Sing this SongEn tenslotte "Concert celebration" (stukken uit verschillende musicals van Andrew Loyd Webber)

Jammer genoeg kwamen we niet meer toe aan onze toegift  'Ulf Blif Ulf" dit omdat onze tijd om was.

Zelf had ik geen goed gevoel over dit concert. maar de reacties uit de zaal waren wel erg positief.

Christien Molenaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten