vrijdag 18 december 2009

Denkend aan de DRU-Erik Ramaker
Jaren geleden toen Erik Ramaker nog op Texel woonde kende hij de DRU van de mooie oranje pannen.

Nu tientallen jaren later kent Erik de DRU vooral van muziek. Erik is stagemanager van het DRU poppodium en verantwoordelijk voor het ontvangen en begeleiden van bands en Dj's.

Hij is de rechterhand van Gijs Haccou en stuurt iedere zaterdag 7 vrijwilligers aan. Tot op het heden is het DRU popoppodium een groot succes. Ook de artiesten zijn razend enthousiast over vooral de goede akoestiek en het licht in de DRU popzaal.

Er is een groot verschil tussen de bands en Dj´s zegt Erik. Dance komt veel later op gang en duurt vaak tot 4 uur in de nacht. Terwijl bands om 1 uur s´nachts stoppen.

Ook is dance minder bewerkelijk. Een dj zet zijn draaitafel klaar en neemt een koffer met platen mee en hij begint met draaien. Terwijl voor een band eerst het hele instrumentarium moet worden opgebouwd en getest voordat ze kunnen beginnen.


Omdat Erik ook verantwoordelijk is voor de artiesten achter het podium kent hij ook hun wensen lijstjes. Don Diablo 1 van Nederlands meest bekende dj´s had bijvoorbeeld het volgende wensen lijstje

4 Breaker Aardbei
1 witte handoek


Over 5 jaar hoopt Erik dat de DRU popzaal in 1 adem genoemd word met
Paradiso Amsterdam, Vera Groningen en 013 Tilburg.

Dat moet ook kunnen volgens Erik omdat 30 kilometer rond de DRU zo´n 400.000 mensen wonen.

Hij hoopt ook op veel bezoekers uit het Duitse achterland zoals Kleef ,Bocholt en Emmerich.

Aanstaande zaterdag 19 december is het Bluesnight in de Drufabriek popzaal met de twee top bluesbands Big Jake and the two Timers en The Veldman Brothers. Kaarten hiervoor zijn hier te bestellen

1 opmerking: