woensdag 7 april 2010

Baileybrug naar Ulft

ULFT/ZWOLLE - De Baileybrug over de Nieuwe Wetering in Zwolle is in enkele dagen afgebroken door Defensie. De brug is verkocht aan Ulft in de Gemeente Oude IJsselstreek. Hier zal de brug na restauratie in juni worden opgebouwd.

Foto: whm

Foto: whm

De Zwollenaren Lucy Legeland en Jack Weijkamp van Firma Weijland Muziektheater, schreven naar aanleiding van deze gebeurtenis Bailey-flessenpost naar Ulft. Tijdens het demonteerwerkzaamheden las Lucy Legeland het gedicht voor dat de Firma speciaal voor deze gelegenheid schreef. De militairen van de Bruggencompagnie waren haar aandachtig gehoor.

Ulft is de geboortestreek van Lucy Legeland en Jack Weijkamp. De brug zal komen te liggen achter de voormalig Drufabriek, welke afgelopen herfst getransformeerd is naar een Cultuurfabriek. Firma Weijland was hier bedenker en uitvoerder van een majestueuze openingsceremonie.

Legeland: ,,Het is een mooie gedachte dat deze historische brug straks daar waar we geboren zijn het zelfde water zal overspannen. Daar wil de Firma graag iets moois voor maken. Soldaat Lindenberg en Helmig gaan er persoonlijk zorg voor dragen dat de flessenpost met water én gedicht mee gaat met de brug.”

Bron:Oude IJsselstreek Vizier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten