vrijdag 21 mei 2010

30 MEI DERDE DENKEND AAN DE DRU
Op zondag 30 mei van 11.00 tot 13.00 uur zal de bibliotheek in de Drufabriek in Ulft weer het podium zijn voor het ongedwongen informatieve programma ‘Denkend aan de Dru’.

Het vorige programma over ‘Dru en de oorlog’ trok ruim honderd belangstellenden die geboeid luisterden naar de oud-werknemers en herkenning zochten in de vele foto’s.
Op zondag 30 mei staan er twee hoofdonderwerpen op het programma. Met het vooruitzicht van het wk voetbal wordt er gepraat over ‘Dru en voetbal’. Op de maandagmorgen was op de fabriek voetbal het belangrijkste onderwerp van gesprek: hoe SDOUC, de Boys, maar ook Silvolde, Gendringen en andere clubs in de buurt het er af hadden gebracht. Menige jongere ‘huttekeerl’ voetbalde er immers zelf. Coryfee├źn als Gert Tijsseling, de gebroeders Huls en Toon Beijer, die nog in het betaald voetbal werkzaam is, zullen herinneringen aan die werkzame en sportieve tijd ophalen. Misschien dat er weer een oude strijd Ulft – Silvolde oplaait.

Maar het eerste deel van het programma is een onderdeel dat de vorige keer wegens ziekte uitgesteld moest worden: Arnold Eich verhaalt over de stamperij die vanaf 1920 draaide op de plek waar nu bibliotheek, theaterzaal en de verdiepingen met de muziekschool zijn gevestigd. Zijn vader Anton Eich zwaaide daar ruim 25 jaar de scepter. Er is een trotse foto toen de stamperij in de dertiger jaren al honderd werknemers telde. Een plattegrond van die hele afdeling zal door Arnold worden toegelicht en een fraaie kopie ervan zal een vaste plek krijgen in de bibliotheek.

Tot slot zal er aandacht worden besteed aan twee tekeningen van Willie Sluiter (tijdgenoot van Jan Toorop) die in 1920 gemaakt zijn op de Olde Hut en die onlangs konden worden verworven. De baileybrug die begin juni geplaatst wordt, zal de revue passeren en enkele andere komende activiteiten zullen aan de orde komen.
En voor extra sfeer zorgt Dennis Jansen (van o.a. Cloggy Dew).
Toegang is gratis. Het Schaftlokaal is dan ook al open (nu ook steeds op zondag vanaf 10 uur).

Reblog this post [with Zemanta]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten