woensdag 23 juni 2010

Argentijnse avond, vrijdag 25 juni

Vrijdag 25 juni organiseert filmhuis Drufilm een Argentijnse avond in de Drufabriek. Vanaf 18.30 uur spelen in het Schaftlokaal twee muzikanten uit Argentinië, om 19.30 is in de theaterzaal de film ‘Motorcycle Diaries’ te zien.

Na de film vindt er in de foyer een proeverij van Argentijnse wijnen plaats en gaan er bijpassende hapjes rond.

Om 22 uur treden de Argentijnse muzikanten op in de popzaal en wordt er gelijktijdig een demonstratie in tango gegeven.

Santiago Cimadevilla op bandoneon en Marcos di Paolo op gitaar zijn vermaarde muzikanten en hebben al in tal van landen opgetreden. In navolging van hun oude tangomeesters brengen ze klassieke nummers weer tot leven. Ze geven hun eigen interpretatie en improvisatie aan de warmbloedige tangomuziek. Behalve tango spelen ze ook Argentijnse wals en vrolijke folklore, van snelle chacarera tot langzame milonga’s. In de Drufabriek treden ze tweemaal op. Eerst om 18.30 in het Schaftlokaal, en aan het eind van de avond gaan in de popzaal de remmen los. Dat optreden wordt opgeluisterd door een wervelende demonstratie in tango dansen.

Motorcycle Diaries is een indrukwekkende film over de reis die twee jonge vrienden door Zuid-Amerika maken. Ernesto Guevara en Alberto Granado stappen in december 1951 op een oude motor en gaan een half jaar op weg. De beelden van het uiterst gevarieerde landschap zijn van een adembenemende schoonheid. Al reizend ervaren de mannen veel misstanden, bij Guevara wordt zo de kiem gelegd voor zijn latere bekendheid als de revolutionair ‘Che’.

Politiek opdringerig of zwaar wordt de film nooit, wel is deze roadmovie een liefdesverklaring aan het Zuid-Amerikaanse continent. Een lust voor het oog!

Het Schaftlokaal (het grand-café van de Drufabriek) heeft zich speciaal voor deze avond verdiept in Argentijnse culinaire specialiteiten. Die gaan voor de gelegenheid vergezeld van een proeverij van diverse wijnen uit Argentinië.

Kortom, een avond die bewijst dat Argentinië meer is dan Messi en Maradona. De entree voor de hele avond bedraagt 10 euro. Dat is niet alleen voor de film en de muziek, maar ook voor de Argentijnse hapjes.

De avond begint vrijdag om 18.30 uur, de film begint om 19.30 uur (dus niet zoals gebruikelijk om 20 uur!). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Drufabriek of via www.dru-fabriek.nl.

Voor € 30,- kan bij het Schaftlokaal gereserveerd worden voor het Cinemenu: een diner met tal van Argentijnse ingrediënten, inclusief toegang tot het hele avondprogramma.

3 opmerkingen:

 1. Een nogal kapitalistische manier om Ché te eren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meneer Mellendijk, ik lees dit nu pas maar u is een zeikerd! (Of ik mis het ironieteken in uw reactie.)
  De hele avond is (was) door vrijwilligers georganiseerd die er uiteraard geen cent mee verdienen maar met veel enthousiasme een boeiende avond hebben opgezet voor slechts een tientje entree. Als er geld is overgebleven is dat in de pot gegaan om vaker films op te pimpen met andere activiteiten.
  En "Ché eren"? Wie zegt dat Che (geen Ché) moest worden geëerd? De avond stond in het teken van Argentinië, en naar ik hoorde was het een groot succes. Che zou in zijn graf geglimlacht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helmoed, je miste :-). Overigens mooie film.

  BeantwoordenVerwijderen