woensdag 23 juni 2010

Baileybrug in Ulft officieel geopend

Woensdagmiddag 16 juni openden wethouder Wybe Rijnsaardt en Tweede Luitenant De Jong, pelotonscommandant van 105 Brugcompagnie uit Wezep, de baileybrug in Ulft. De brug werd volgens de traditie van de Genie geopend: het lint voor de brug werd doorgeslagen met twee pinnen die ook gebruikt zijn in de constructie van de baileybrug.

Foto: pr

Foto:Stan Bouman

Voordat de baileybrug officieel geopend werd, werd er een filmpje vertoond over de baileybrug: van afbraak in Zwolle tot opbouw in Ulft. Dit filmpje is te zien via de website van de gemeente Oude IJsselstreek, www.oude-ijsselstreek.nl. Vervolgens werd de brug officieel geopend op traditionele wijze zoals de pontonniers dit doen. Nadat de brug geopend was, reden er historische militaire voertuigen over de brug. Julian Gerritsen en Ticho Reus, winnaars van de tekenwedstrijd die de Drufabriek rondom de baileybrug georganiseerd had, stonden bij dit alles vooraan en mochten meerijden met de militaire voertuigen.

105 Brugcompagnie uit Wezep heeft de baileybrug aangelegd in Ulft. Kolonel Valk, van het Operationeel Ondersteuningscommando Land, waar de brugcompagnie deel van uitmaakt: “De aanleg van de baileybrug was een officiĆ«le oefening voor de brugcompagnie. De gemeente was erg blij dat wij aangaven de brug aan te willen leggen, maar voor ons was het juist een goede oefening. Bij dit soort steunverleningen kunnen wij onze professionaliteit verder aanscherpen. Wij moeten tenslotte altijd voorbereid zijn voor allerlei inzetopties, of dat nu is voor een missie als in Afghanistan of tijdens steunverleningen aan een regionale en lokale overheid.”

Lees het hele verhaal hier

Enhanced by Zemanta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten