dinsdag 6 juli 2010

Damaststaal in de DrufabriekVan 4 juli t/m 12 september kunt u de expositie 'Damast in de Drufabriek' bezoeken. Oude IJsselstreek heeft deze bijzondere expositie naar de gemeente kunnen halen dankzij haar lidmaatschap van de Europese Ring van IJzersteden. De damastexpositie is gratis toegankelijk. U bent dagelijks tussen 9.00 en 19.00 uur van harte welkom.

De expositie

Na succesvolle exposities elders in Europa, haalt gemeente Oude IJsselstreek de damastexpositie eenmalig naar Nederland. Wapensmeden, goudsmeden en designers uit acht Europese landen geven u een kijkje in de betoverende wereld van damaststaal. Onder de expositiestukken bevinden zich 'klassieke' messen en zwaarden, maar ook voorbeelden van moderne toepassingen in sieraden, kunstobjecten en gebruiksvoorwerpen. Er is een catalogus van de expositie verkrijgbaar voor € 9,95. Daarbij ontvangt u gratis een fietsroute en een kortingsbon voor Het Schaftlokaal.

IJzerfestival

De expositie loopt vooruit op het IJzerfestival in de eerste week van september. Aanleiding voor het IJzerfestival is de vergadering van de Europese Ring van IJzersteden in de Drufabriek, waar de gemeente als gastheer zal optreden. Om kennis te maken met de activiteiten van 'de Ring' worden inwoners actief betrokken bij het smeden en metaal bewerken en bij allerlei publieksactiviteiten, waaronder de opening van het cultureel seizoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten